2021/09/30 geplaatst in Afval

Tweede editie CleanUp Walk Rotterdam Alexander een groot succes!

Op 28 september trokken de participanten en bestuursleden van Green Business Club (GBC) Rotterdam Alexander met afvalgrijpers het gebied in. De uitdaging: ruim zo veel mogelijk zwerfafval op. En dat is gelukt! Deze tweede editie van de CleanUp Walk Rotterdam Alexander was wederom een groot succes.

Tijd om zwerfafval te verzamelen
Marco Bunk hield het welkomstwoord en gemeenteraadslid Benvenido van Schaik volgde met een korte toespraak. Daarna hield Clear Rivers een presentatie en gaf uiteindelijk het startschot voor de challenge!
Na ruim 1,5 uur struinen werd in totaal ruim 75 kilo zwerfafval verzameld. Dat was gelukkig aanzienlijk minder dan de 107 kilo van twee jaar geleden.

Het plastic vuil wordt gerecycled
Met het plastic vuil wordt door Clear Rivers gerecyclede 3D-geprinte banken gemaakt en verkocht. Kortom: wij hebben een mooie bijdrage kunnen leveren aan een schonere stad en heeft het tegelijkertijd meer bewustzijn gecreëerd over hoe wij met de aarde omgaan.

Coca-Cola, Uniper, Ntoren, Sodexo, Klepierre en Business Club Prins Alexander willen we nog bedanken voor hun bijdrage en enthousiasme. Deze CleanUp Walk werd mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Rotterdam Prins Alexander.

Meer informatie over deze editie van de CleanUp Walk? Neem contact op met Carola Kalishoek, programmamanager GBC Rotterdam Alexander via carola@greenbusinessclub.nl