2021/09/22 geplaatst in Algemeen

Onderzoeksopdracht Project Gebiedsontwikkeling Hogeschool Rotterdam van start!

Op 13 september 2021 vond de officiële aftrap plaats van de onderzoeksopdracht Project Gebiedsontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam. Green Business Club (GBC) Rotterdam Alexander ondersteunt de studenten in dit project bij het leggen van de verbinding met participanten en betrokken partijen in het gebied.

De studenten en docent Peter Anker verzamelden bij Wilskracht waar zij hartelijk werden ontvangen door de eigenaar, tevens voorzitter van de GBC Rotterdam, Alexander Marco Bunk en toegesproken werden door bestuurslid George Brouwer: “De verbinding van het onderwijs en het bedrijfsleven gaat zorgen voor mooie toekomstige projecten die de gebiedsontwikkeling van Rotterdam Alexander blijven verduurzamen.”

Onderzoek centrumgebied Rotterdam Alexander
Het doel van dit project is om te onderzoeken wat de stedelijke kwaliteit, demografische ontwikkeling en de toekomstige ontwikkeling van het centrumgebied Rotterdam Alexander is. De uitdaging voor de studenten is om de toegewezen objecten te gebruiken om hun beleidsalternatief mogelijk te maken doormiddel van het vinden van een nieuwe multifunctionele bestemming voor het object die een aantoonbare meerwaarde heeft voor zowel object alsmede het gehele centrumgebied. Daarnaast zal ook veel kennis worden gedeeld m.b.t. de ontwikkelingen in en rondom het centrumgebied.

Na de kick-off sessie trokken de studenten direct het centrumgebied in en interviewden o.a. het centrummanagement van de Woonmall.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Carola Kalishoek, programmamanager GBC Rotterdam Alexander via: carola@greenbusinessclub.nl