2021/05/19 geplaatst in Afval, Circulair

Doe mee met de afvalscan van GBC Rotterdam Alexander

Green Business Club Rotterdam Alexander nodigt bedrijven in het centrumgebied van Rotterdam Alexander uit om deel te nemen aan een afvalscan. Deze scan is onderdeel van het Zero Waste-programma waarin participanten toewerken naar hoogwaardige en lokale verwerking van afvalstromen in het gebied.

Op dit moment wordt in samenwerking met TAUW een professionele afvalscan van het centrumgebied Rotterdam Alexander gemaakt. In deze afvalscan brengen wij in kaart welke afvalstromen er bij de verschillende organisaties in het gebied zijn, hoe groot deze stromen zijn en hoe de afvalverzameling is georganiseerd. Uit deze analyse volgen concrete aanbevelingen en verbeterpunten, om afvalstromen te verminderen/voorkomen, meer te recyclen of slim te scheiden. Op deze manier kunnen we als collectief aan de slag om afval in het gebied te verminderen.

Bent u nog geen participant maar wilt u ook graag bijdragen aan dit project en inzicht krijgen in uw afvalstromen? Dat kan! Op deze manier kunnen we een vollediger beeld krijg van de afvalstromen in het gebied en kunt u kennis maken met onze club. Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met zeb@greenbusinessclub.nl .