2021/03/16 geplaatst in Geen categorie, Mobiliteit

Rotterdam Alexander is binnenkort zes oplaadplekken rijker

Goed nieuws; binnenkort is Rotterdam Alexander zes oplaadplekken voor verschillende elektrische aansluitingen rijker. GBC Rotterdam Alexander participant Knaap is namelijk druk bezig met de plaatsen van snelladers. Daarnaast hebben zij ook vergunning aangevraagd voor de bouw van een waterstoftankstation.

Momenteel wordt bij Knaap alle elektra in orde gemaakt voor het plaatsen van de snelladers. Door de grote vermogens heeft dat nogal wat voeten in de aarde. Vervolgens worden de EV-box snelladers begin april geplaatst en operationeel. Het gaat onder andere om twee ultrasnelle laders van 175kw. Deze twee laders worden met elkaar verbonden waardoor een (daarvoor geschikt) voertuig tot 350kw kan laden. Verder wordt er nog een snellader van 50kw en twee AC laders van 22kw geplaatst.

In totaal komen er dus zes oplaadplekken met diverse aansluit -en oplaadmogelijkheden! Aan de hand van de vraag kan er op een later moment worden bepaald of en welke type palen er nog meer nodig zijn. Qua stroomaansluiting en inrichting is daar al rekening mee gehouden.

Ook heeft Knaap een vergunning aangevraagd voor de bouw van een waterstoftankstation. Deze is momenteel in behandeling bij de gemeente Rotterdam. Als de vergunning is goedgekeurd zal er door Knaap een subsidie aanvraag gedaan worden om medio 2023 het waterstofvulpunt te gaan realiseren.