2019/02/22 geplaatst in Algemeen, Energie

Stad in Transitie | GBC Rotterdam Alexander

De serie Stad in Transitie laat in zes afleveringen zien wat de energietransitie in Rotterdam betekent voor de bewoners van de stad. In de zesde en laatste aflevering vertelt Willem Groenendijk, bestuurslid en werkzaam bij Rabobank, over Green Business Club Rotterdam Alexander en de aanstaande lancering van PowerNEST.

‘Eén van de ambitie die wij hebben, is om van dit gebied de meest duurzame techzone van Nederland te maken’, aldus Groenendijk. ‘Wij zijn op dit moment bezig met een nulmeting van ons vastgoed. Eén om te kijken hoe we het vastgoed kunnen verduurzamen. Maar twee ook met in ons achterhoofd 2022 wanneer de minimale eis voor vastgoed het energielabel C is. We hebben in dit gebied ook veel MKB-ondernemers, die zijn vaak geen eigenaar van het pand.  Met elkaar leggen we die vraag dan neer bij de pandeigenaren’