2018/06/21 geplaatst in Algemeen

Opgerichte GBC R’dam Alexander breidt uit

In mei jl. is de stichting opgericht, het bestuur gevormd, zijn de eerste projecten benoemd en nu ziet de jonge GBC het netwerk al flink uitbreiden. Begin juni hebben Coca Cola, Ntoren en het Politiedienstencentrum bevestigd aan te willen sluiten als participant. Daarnaast lopen diverse gesprekken met stakeholders in het gebied.

De projecten waar de focus op ligt:

  1. Duurzame, lokale afvalverwerking: in samenwerking met GroenCollect wordt in Rotterdam Alexander gezocht naar een geschikte locatie om duurzaam afval te kunnen verwerken. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hierbij de kans ervaring op te doen.
  2. Slimme mobiliteit: in samenwerking met de Verkeersonderneming wordt onderzoek gedaan naar het woon-werkverkeer van de participanten. Om vervolgens aanbod te ontwikkelen dat de mobiliteit verduurzaamt en de bereikbaarheid van het gebied verbetert. Hierbij wordt gedacht aan het realiseren van o.a. deelauto’s voor het gebied.

Ook actief worden bij GBC Rotterdam Alexander? Stuur een mail naar programmamanager Carola Kalishoek: carola@greenbusinessclub.nl