2018/05/11 geplaatst in Algemeen

Verbouwing Station Rotterdam Alexander gestart

Trein- en metrostation Rotterdam Alexander transformeert het komende jaar tot een transparant en modern station. In het nieuwe station komen betere overstapmogelijkheden tussen trein en metro en een fietsenstalling.

In die nieuwe fietsenstalling passen minimaal duizend fietsen. Verder wordt ook de buitenruimte opgeknapt. De bouw van het moderne en open stationsgebouw neemt tot de zomer van 2019 in beslag. De architect van het nieuwe station is OPL Architecten.

Station Rotterdam Alexander
Dagelijks maken 37.000 reizigers die met de bus, metro en trein reizen, gebruik van Station Rotterdam Alexander. Het station krijgt een open uitstraling met veel glas en faciliteiten als winkels. Het veiligheidsgevoel van reizigers zal hierdoor toenemen.

Rotterdam ziet de komst van het verbouwde treinstation Rotterdam Alexander als een belangrijke impuls voor de verbetering van OV-voorzieningen en het ontlasten van het wegennet in de hele regio. Bovendien is een goed functionerend, veilig en aantrekkelijk station een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor kantoren, bedrijven, winkels en scholen in Prins Alexander.

Wethouder Visser zegt hierover: ‘Betere voorzieningen voor de reiziger en meer service en overstapmogelijkheden maken dit belangrijke knooppunt aantrekkelijker. Hiermee worden meer automobilisten gestimuleerd gebruik te maken van het OV, waarmee de filedruk op de A20 kan verminderen. Maar niet alleen dat. Het nieuwe station is een belangrijke bouwsteen voor de hele gebiedsontwikkeling van Prins Alexander.’

Bouwdoek
Adriaan Visser (wethouder duurzaamheid en mobiliteit én bestuurder van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag), Paul Lorist (technisch directeur RET) en Jeroen Alting von Geusau (regiodirecteur NS) onthulden dinsdag samen met vertegenwoordigers van ProRail, De Verkeersonderneming en aannemer Averesch een bouwdoek op de te slopen gevel.

Bron: Gemeente Rotterdam