2023/12/18 geplaatst in Geen categorie

Het eerste CEO ontbijt samen met GBC Rotterdam Alexander

Vandaag was het zo ver, het eerste CEO ontbijt samen met GBC Rotterdam Alexander in de prachtige Zaal Staal in het Postillion Hotel. Maar liefst 15 participanten hebben de gezamenlijk ambitieverklaring op de thema’s Energie, Afval & Circulariteit, Logistiek & Mobiliteit en Klimaatadaptatie ondertekent en wethouder Chantal Zeegers van Klimaat, Wonen en Bouwen nam hem in ontvangst.

Naast de ondertekening waren er ook speeches. Van Jasmijn van Weenen Bodde over het KAR, het Klimaat Actieplan Rotterdam, van Leon van Geest, directeur Rotterdamse Dakendagen en van de wethouder Chantal Zeegers zelf. Na de speeches gingen we gezamenlijk met elkaar in gesprek over de stelling: Het Rotterdams bedrijfsleven heeft een voorbeeldfunctie in het behalen van de klimaatdoelstellingen op nationaal niveau of zelfs op de internationale kaart te zetten als meest duurzame stad. Wat is er voor nodig om dit te realiseren?

De energie was goed en iedereen was het ermee eens: Het bedrijfsleven heeft een verantwoordelijkheid voor het verduurzamen van Rotterdam. En (lokale) samenwerking is hierbij key.

We danken onze participanten voor hun deelname en grote aanwezigheid!