2022/11/15 geplaatst in Afval

Rotterdam Centrum werkt samen met Byewaste en draagt bij aan een bewuster koopgedrag

Wat is een beter moment om aandacht te vragen voor bewust koopgedrag dan tijdens de succesvolle en drukke Five Day Deals wanneer veel bezoekers inkopen doen in het stadscentrum. Rotterdam Centrum heeft opnieuw een bijzondere samenwerking gerealiseerd door Byewaste, de organisatie die ten doel heeft de afvalberg te verkleinen, een podium te bieden tijdens deze Five Day Deals met een pop-up store van 23 november tot en met 27 november.

Byewaste opent nu speciaal voor dit event een pop-up store maar normaliter halen zij overtollige spullen gratis bij je thuis op. De pop-up store is geopend van woensdag 23 november t/m zondag 27 november aan de Beurstraverse 170 (Koopgoot) waar bezoekers overbodige kleding, boeken, speelgoed en kleine elektronische apparaten met een maximumformaat van 35 x 55 x 55 cm kunnen inleveren.

Duurzaam beloningssysteem
Byewaste is een initiatief uit de regio Rotterdam en wordt gesteund door CityLab010. Deze duurzame start-up doneert of recyclet de ingeleverde spullen.
De pop-up store biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers om een duurzaamheidsbijdrage te leveren die ook nog eens worden beloond met duurzame kortingscodes en prijzen.
Zo maken zij bijvoorbeeld kans op een paar pre-loved sneakers bij WEAR.
WEAR werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt en het verkleinen van de fashion afvalberg door gedragen sneakers een tweede leven te geven. De sneakers zijn volledig schoongemaakt door professionele sneaker cleaners en hebben bovendien altijd een nieuw binnenzooltje.
Rotterdam Centrum is trots dat in het beloningssysteem ook alleen met sociaal maatschappelijke partijen wordt gewerkt.

Drukte wordt goed gemanaged tijdens Five Day Deals
Rotterdam Centrum lanceerde in 2021 de succesvolle Five Day Deals campagne om de gezellige drukte rondom Black Friday goed te managen. “Ook dit jaar ligt de focus op de boodschap: Rustig shoppen doe je lekker ’s ochtends. Door het opzetten van samenwerkingen met belangrijke partners zoals openbaarvervoerbedrijf RET, Gemeente Rotterdam en parkeergarages, zorgen we ervoor dat we onze bezoekers met open armen kunnen ontvangen en de stad goed bereikbaar blijft” aldus Pauline Buurma, directeur Organisatie Rotterdam Centrum.
De Five Day Deals vinden plaats op woensdag 23 t/m zondag 27 november. De winkels zijn tot 19:00 uur geopend met een extra lange koopavond tot 22:00 uur op vrijdag 25 november.