2022/06/17 geplaatst in Event, Geen categorie, Klimaat

Een klimaat adaptief Rotterdam: hoe staat de stad ervoor en wat kan GBC Rotterdam Centrum doen?

Afgelopen woensdag presenteerde Nora Prins van APPM, een van onze participanten, wat klimaatadaptatie precies betekent en voornamelijk wat dit inhoudt voor de stad Rotterdam.

Onze deltastad heeft aardig wat opgaves als het gaat om neerslag, de zee, de rivier, grondwater, hitte en droogte. De gemeente, haar bewoners en haar bedrijven zullen daarom allen moeten bijdragen aan een klimaat adaptieve stad. Want ook al zijn er veel opgaves, er liggen ook veel kansen om de stad een fijne, toekomstbestendige en groene plek te maken.

De projectgroep Klimaatadaptatie van GBC Rotterdam Centrum richt zich daarom op klimaat adaptief vastgoed, het vergroenen van de buitenruimte en de bewustwording van alle werknemers.

Logischerwijs gingen we daarom na onze bijeenkomst de Rotterdam Rooftop Walk lopen, onderdeel van de Rotterdamse Dakendagen. De Rooftop Walk was een route over en tussen de daken van het WTC, Postillion Hotel en de Bijenkorf inclusief een spectaculaire oversteek boven de Coolsingel. Hier zagen we naast het fantastische uitzicht ook oplossingen en ideeën over innovatief en groen dak-gebruik.

Het weer, het gezelschap en de borrel achteraf droegen nog meer bij aan een leuke en interessante middag!