2022/05/24 geplaatst in Evenementen, Event, Klimaat

GBC Rotterdam Centrum loopt de Rotterdam Rooftop Walk op 15 juni

Van 26 mei t/m 24 juni 2022 vinden de Rotterdamse Dakendagen plaats. Dit jaar is daar de Rotterdam Rooftop Walk aan toegevoegd, een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf. Green Business Club Rotterdam Centrum loopt de Rooftop Walk op woensdag 15 juni!

Over de Rooftop Walk
Nog niet eerder konden zoveel mensen het dak op in Rotterdam. Rotterdamse Dakendagen organiseert naast het gelijknamige festival nu ook de Rotterdam Rooftop Walk. De spectaculaire oversteek boven de Coolsingel kun je een maand lang maken maar uniek uitzicht is lang niet alles wat deze wandeling te bieden heeft. Terwijl je over en tussen de daken loopt, beleef je hoe innovatief dakgebruik bijdraagt aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners.

Bedrijven en non-profit organisaties laten op de daken hun nieuwste dak-innovaties zien, onder andere op het gebied van groen, water, energieopwekking en woon- en verblijfsruimte op daken. Ook kunstenaars en wetenschappers verbeelden de toekomst van het dak en de stad. Het resultaat is een grootse manifestatie waar alle grootstedelijke uitdagingen van deze tijd voorbijkomen: van bewoners beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, tot het creëren van veilige en prettige openbare ruimte in een stad die alsmaar drukker wordt.

Projectgroep bijeenkomst Klimaatadaptatie
We vinden als Green Business Club Rotterdam Centrum dit een superleuk, nuttig en belangrijk initiatief waar we graag aan bij willen dragen. Mede omdat de route over het dak van onze eigen participant WTC loopt!

Daarom nodigt Green Business Club Rotterdam Centrum hierbij haar participanten uit voor een klimaat adaptatie bijeenkomst inclusief toegang tot de Rotterdam Rooftop Walk in het Postillion Hotel, WTC op woensdag 15 juni om 16.00 uur.

Programma:
15.45   Ontvangst in Postillion Hotel – ingang Meent 110
16.00   Klimaatadaptatie in Rotterdam, door Nora Prins
16.30   Rotterdam Rooftop Walk
17.15   Borrel bij Postillion Hotel

Ben jij participant en loop je gezellig met ons mee? Meld je dan hier aan! 


Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer weten over de projectgroep bijeenkomst Klimaatadaptatie of aanwezig zijn? Neem dan contact op met Marjon Uyterlinde, programmamanager GBC Rotterdam Centrum via marjon@greenbusinessclub.nl

Meer informatie over de Rotterdam Rooftop Walk vind je hier