2021/07/12 geplaatst in Mobiliteit

Projectgroep Mobiliteit & Logistiek werkt aan verduurzaming mobiliteit en goederenvervoer

De founding partners van Green Business Club (GBC) Rotterdam Centrum zijn binnen de projectgroep Mobiliteit & Logistiek bij elkaar gekomen om projecten en samenwerkingen op poten te zetten.

Na de zomervakantie starten GBC Rotterdam Centrum en de Verkeersonderneming met een postcodeonderzoek bij de founding partners. Dit onderzoek geeft aan waar werknemers wonen en wat de potentie is van bijvoorbeeld de fiets. Sommige participanten hebben dit onderzoek al uitgevoerd en voor individuele werkgevers is het een goede basis om het mobiliteitsbeleid te verduurzamen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om samen te werken met andere bedrijven in het gebied, bijvoorbeeld door e-bike tryouts te organiseren, OV-stimulering en gebruik van deelmobiliteit. Andere Green Business Clubs hebben al veel ervaring met deze postcodescans.

Daarnaast is de projectgroep een samenwerking aangegaan met de Hogeschool Rotterdam over het thema ‘stadslogistiek’. Tien studenten van de hogeschool zijn bezig met het opzetten van een poortonderzoek bij participanten van zowel Rotterdam Centrum als Alexander. In de week van 15 november gaan ze alle bewegingen bij de goederenafgiftes van verschillende gebouwen in Rotterdam Centrum en Alexander onderzoeken en wordt er door de studenten een advies gemaakt om stromen te verduurzamen. Uit dit onderzoek kan blijken welke stromen directe potentie hebben en wat er voor nodig is om samen te werken.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Green Business Club Rotterdam Centrum? Neem dan contact op met Marjon Uyterlinde, programmamanager, via marjon@greenbusinessclub.nl.