2021/07/12 geplaatst in Mobiliteit

Projectgroep Mobiliteit & Logistiek werkt aan verduurzaming mobiliteit en goederenvervoer

De founding partners van Green Business Club (GBC) Rotterdam Centrum zijn binnen de projectgroep Mobiliteit & Logistiek bij elkaar gekomen om projecten en samenwerkingen op poten te zetten.

Na de zomervakantie starten GBC Rotterdam Centrum en de Verkeersonderneming met een postcodeonderzoek bij de founding partners. Dit onderzoek geeft aan waar werknemers wonen en wat de potentie is van bijvoorbeeld de fiets. Sommige participanten hebben dit onderzoek al uitgevoerd en voor individuele werkgevers is het een goede basis om het mobiliteitsbeleid te verduurzamen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om samen te werken met andere bedrijven in het gebied, bijvoorbeeld door e-bike tryouts te organiseren, OV-stimulering en gebruik van deelmobiliteit. Andere Green Business Clubs hebben al veel ervaring met deze postcodescans.

Daarnaast heeft de projectgroep overleg met de Hogeschool van Rotterdam over het thema ‘stadslogistiek’. Studenten van de hogeschool gaan na de zomer aan de slag met poortonderzoeken bij participanten van GBC Rotterdam Centrum. Een week lang worden alle bewegingen bij de goederenafgiftes van verschillende gebouwen onderzocht en wordt door de studenten een advies gemaakt om stromen te verduurzamen. Uit dit onderzoek kan blijken welke stromen directe potentie hebben en wat er voor nodig is om samen te werken.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Green Business Club Rotterdam Centrum? Neem dan contact op met Marjon Uyterlinde, programmamanager, via marjon@greenbusinessclub.nl.