Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/06/16 geplaatst in Energie

Zuidas doe(t) het licht uit

Ook al levert het imposante beelden op, participanten van Green Business Club Zuidas willen een Zuidas waar ’s nachts structureel géén onnodige lichten branden. Want dit soort zichtbare verspilling is niet meer van deze tijd.. Van kantoorruimtes tot lege bedrijfsrestaurants, van de entrees tot verlichte trappenhuizen: het licht kan uit als er niemand is. Dit bespaart energie én kosten en is daarnaast fijn voor de bewoners in en rond Zuidas.

GBC Zuidas startte een campagne met als belangrijkste ingrediënt deze korte film: indrukwekkende beelden vanaf de grond en lucht maken de uitdaging zichtbaar. De oproep is simpel en duidelijk: doe de lichten uit en meld dit via zuidasdoethetlichtuit.nl. Als nodig, bieden we ondersteuning in kennis en best practices. Want hoe simpel de oproep, hoe complex de realisatie. “Bedrijven zouden hun kantoren ook graag donker zien, want die verlichte lege ruimtes zijn een slecht visitekaartje, maar zeker in het geval van bedrijfsverzamelgebouwen vergt dit de nodige afstemming. Daarnaast wéten mensen vaak niet hoeveel lichten er nog branden. Dat is met deze film verleden tijd”, aldus Nina van den Berg, projectmanager GBC Zuidas.

Het donker krijgen van Zuidas is onderdeel van de Ambitieverklaring 2021-2025, die CEO’s vorig jaar ondertekenden tijdens het jaarlijkse CEO-Ontbijt van GBC Zuidas. Dinsdag 28 juni komen de CEO’s weer samen.  Ook Zita Pels, wethouder Duurzaamheid, is daarbij aanwezig. Jeanine Helthuis, Managing Director van Van Doorne, brengt de campagne onder de aandacht en roept op om aan te sluiten. Meer weten? Neem contact op via zuidas@greenbusinessclub.nl.

Het thema leeft breed. EditieNL kwam op bezoek in Zuidas in 2019, Urgenda startte de campagne Mag het licht uit, kamerlid Laura Bromet deelt foto’s via Linkedin, De Speld wijdde er een bericht aan.
In 2022 speelt daarbij de energiecrisis een aanjagende rol. Diverse media publiceerden over de campagne en ook NOS, NPO radio 1 en het jeugdjournaal maakten items over de campagne.
Benieuwd waarom de lichten niet al lang uit zijn of meer weten over hóe de lichten uit te krijgen? Lees meer.