Gepost door Green Business Club Zuidas
2021/09/16 geplaatst in Mensen, Water

Zuidas Community Garden is geopend!

“Die bollen moeten niet te dicht naast elkaar, dan groeien ze niet!”

Heb je een braakliggend stuk in je omgeving waar (voorlopig) nog niets op gebeurt? Laat er kinderen, medewerkers van bedrijven en omwonenden tuinieren en samenkomen, zodat een groene en sociale plek ontstaat.

Donderdagochtend 16 september 2021 werd de Zuidas Community Garden officieel geopend door Rocco Piers (Dagelijks bestuurder Stadsdeel Zuid), Jessica Morriss (AICS) en Roland de Vlam (Loyens&Loeff, tevens voorzitter Green Business Club Zuidas). “Ik ben blij deze tuin te mogen openen en ik verwachtte eigenlijk een geheel open ruimte, maar er is al zoveel groens gebeurd! Als Stadsdeel vinden we het belangrijk dat men elkaar ontmoet en het is goed om te zien dat deze tijdelijke tuin dat biedt”, aldus Rocco Piers.

De community garden is opgezet door Amsterdam International Community School en Green Business Club Zuidas, in samenwerking met Gemeente Amsterdam, Dynamo Welzijnswerk en de Vrije Universiteit. Roland de Vlam (GBC Zuidas): ‘Ons doel is om klimaatadaptatie en biodiversiteit op een praktische manier te introduceren bij verschillende groepen in Zuidas. Nadat dit pilotproject is afgelopen in 2022 presenteren we een blauwdruk aan Gemeente Amsterdam waarmee we laten zien wat de waarde is, bijvoorbeeld op sociaal, groen en educatief gebied, van tijdelijke vergroening.’ Jessica Morriss vult aan: “We konden onze twaalf groepen 4 en 5 al mee laten doen aan het project en zien er naar uit om met bewoners en medewerkers te gaan samenwerken zodat het echt een Community Garden wordt.”

Dagelijks Bestuurder Rocco Piers opende de tuin letterlijk door twaalf kinderen van AICS binnen te laten. Met vrijwilligers en Zuidasmedewerkers werden tulpen- en narcissenbollen geplant. Na de opening bood Van der Valk Hotel Zuidas een kopje koffie, limonade en wat lekkers aan! De Community Garden Zuidas wordt een zeer geschikte ontmoetingsplek om andere mensen in het gebied waar je woont, leert of werkt te spreken en samen iets op te bouwen. “Het karakter van de tuin is tijdelijk, maar het is lang genoeg om er samen aan te bouwen en ervan te genieten. Er zijn zoveel ontwikkelingen in het gebied en dit project kan een pilot zijn voor andere braakliggende terreinen”, sluit Diederik Imfeld, projectmanager vanuit Green Business Club Zuidas, met enthousiasme af.