Gepost door Green Business Club Zuidas
2021/11/25 geplaatst in Algemeen, Klimaat

Verslag Young Professionals MeetUp 11 november 2021

Op 11 november vond de eerste Young Professionals MeetUp plaats: een samenwerking tussen Green Business Club (GBC) Zuidas, Klimaat en Energie Koepel (KEK) en de Young Bankers van ABN AMRO. Het doel van deze MeetUp was om elkaar te inspireren en in gesprek te gaan over een mogelijke hulpvraag bij het agenderen van een onderwerp op het gebied van duurzaamheid binnen de eigen organisatie.

In gesprek over het Klimaatstatement
Het netwerk van GBC Zuidas stelt zichzelf de vraag: Zou GBC Zuidas de impact van de gehele keten, inclusief corebusiness van de participantengroep moeten meenemen in haar scope en hoe agenderen afgevaardigden van onze participanten dit gesprek intern bij hun organisatie?

Op deze vraag heeft KEK een antwoord: het opstellen van een Klimaatstatement is een middel om binnen een organisatie het gesprek op gang te brengen. In het opstellen en realiseren van bedrijfsspecifieke klimaatdoelstellingen staat de samenwerking tussen young professionals en CEO’s centraal.

Jacqueline Olivier, Projectmanager Sustainability Deloitte en Roy van de Zilver, Data Analist CBRE, deelden hun ervaring met het Klimaatstatement.

Benieuwd naar de hele middag? Je leest het in het verslag ‘Young Professionals MeetUp’!

Het vervolg
De intentie is geboren om vaker samen te komen, elkaar te stimuleren en tools te verkrijgen om een groter geluid te laten horen binnen je eigen bedrijf. Daarnaast vormen we in 2022 een kernteam voor Young GBC Zuidas!

Meer informatie? Neem contact op met Eline Kik, programmadirecteur GBC Zuidas via eline@greenbusinessclub.nl