Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/11/23 geplaatst in Algemeen

Young professionals in gesprek over duurzaamheid bij netwerkborrel Young GBC Zuidas

De jongere generatie komt met de innovatieve nieuwe ideeën. Dat werd wel duidelijk bij de netwerkborrel van Young Green Business Club Zuidas afgelopen donderdag 17 november. Het thema van de avond? De eiwittransitie! Eten maakt namelijk wel 30% uit van de carbon uitstoot bij een gemiddeld Zuidaskantoor. Hoe kan je bij jouw kantoor een verschil maken in de kantine? Kan het allemaal plantaardiger?

Naast inspiratie over de eiwittransitie, konden de young professionals netwerken en ideeën delen over de vergroening van de Zuidas. Een leuke diverse groep vulde de zaal: advocaten, consultants en een aantal werkend bij een bank. De helft van de groep werkt op het gebied van duurzaamheid.

Sluit aan bij het kernteam van Young GBC Zuidas
Roel Duncker, advocaat bij Loyens & Loeff en lid van het kernteam van Young GBC Zuidas, trapte de avond af met een korte introductie over Young GBC Zuidas. Ze zijn actief op zoek naar young professionals die duurzaamheid willen najagen en graag aansluiten bij het kernteam: “Als young professional kun je het verschil maken bij jouw bedrijf. Merk dingen die wringen op, benoem het en wordt onderdeel van de Young GBC Zuidas, het platform waar de jongere generatie een duurzame stem heeft!”.

De groene golf
Na wat rondvragen is iedereen het er mee eens: de jonge generatie brengt een groene golf met zich mee. Ze willen duurzaamheid en een verandering teweegbrengen. Ze willen een stem in de bedrijven om verduurzaming aan te jagen. De meerwaarde van Young GBC Zuidas is duidelijk; het samenkomen van de jongere generatie van de bedrijven in Zuidas. Ze krijgen de oudere generatie mee om te beginnen met kleine veranderingen. En dat leidt hopelijk tot grotere veranderingen.

PHI Factory bracht inspiratie
Jasper Brouwers van PHI Factory nam de zaal mee in zijn passie voor duurzaamheid en hoe PHI Factory middels een ‘gamification programma’ deelnemers leert over duurzaamheid in hun werk. De deelnemers kwamen er vaak achter dat ze nog niet zo veel weten als dat ze dachten. Jasper vertelde ook over de grootste vervuiler in ons land, namelijk spullen en de uitstoot die ermee gepaard gaat. Spullen hebben de meeste negatieve impact op het klimaat. PHI Factory meet zowel de directe als indirecte emissies en kijkt voornamelijk naar facility management: “We proberen altijd praktisch advies te geven aan bedrijven. Welke dingen kunnen ze gelijk doen, waar kopen ze zo duurzaam mogelijk in? We helpen bedrijven in het zien van hun CO2 footprint en hoe deze te verminderen”, aldus Jasper.

Begin met vragen!
Waar moeten we beginnen met z’n allen? Ideeën als checken of het licht daadwerkelijk uitgaat, digitale meetings houden, niet meer vliegen voor meetings en deelnemen aan Young Green Business Club Zuidas werden geopperd. Het draait niet alleen maar om individuele keuzes. Alles wat je kan veranderen in je bedrijf, is goed. Begin met het starten van vragen. Zelfs als je niet in de duurzaamheidshoek werkt in jouw bedrijf. Begin met vragen!

De avond sloot zich af met young professionals die, onder het genot van een plantaardig hapje, met elkaar in gesprek gingen over duurzaamheid en een groener Zuidas.

Meer informatie of interesse in aansluiten bij Young GBC Zuidas?
Wil je meer weten over Young GBC Zuidas of sluit je graag aan? Neem contact op met Nadieh Wesseling, voorzitter Young GBC Zuidas via nwesseling@deloitte.nl.

Bekijk alle foto’s in onze online galerij!