Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/04/21 geplaatst in Groen

Werkgroep Groen Leven verkent met participanten mogelijkheden ‘Groene Expeditie’

Hoe draagt jouw pand bij aan een natuurinclusieve stationsomgeving? Een groene omgeving is een gezonde omgeving. Voor medewerkers, voor bezoekers en voor de beestjes in het stationsgebied. Op 6 april ging de werkgroep Groen Leven in gesprek met participanten van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) en inventariseerden welke plannen er zijn als het gaat om biodiversiteit en klimaatadaptatie in het stationsgebied.

Begin april inventariseerde de werkgroep bij alle participanten wat er bij iedereen rondom de eigen panden gebeurt op het gebied van biodiversiteit en klimaatadaptatie. Die informatie is samengevoegd met de kennis van de gemeente en gedeeld tijdens de bijeenkomst op 6 april.

Vergroening stationsgebied – de kansen
Jona Geers van de Gemeente Utrecht nam de aanwezigen mee in hoe we de openbare ruimte in het stationsgebied kunnen vergroenen voordat de grondexploitatie wordt afgesloten. Voor de realisatie is er een onderscheid in korte en lange termijn en zijn er doelen op verschillende vlakken:
– Verblijfskwaliteit (groen voor mensen)
– Ecologie (groen voor planten)
– Klimaatadaptatie
– Ruimtelijke structuren versterken

Aan de hand van de doelen en verschillende locaties, is het van belang om de kansen in kaart te brengen en waar kan, ook te combineren met elkaar en te vergroten.

Na de inhoudelijke presentaties, nam Ruud van der Stoop ons namens de Rabobank mee door hun tuin.

Op groene expeditie
Een groene omgeving is een gezonde omgeving. Op 23 mei van 13:30 – 15:30 vindt de Groene Expeditie plaats en trekken we het stationsgebied in. Dit is de tweede in een reeks van drie en onderzoeken we hoe we als participanten het stationsgebied gezamenlijk biodiverser en klimaatadaptiever kunnen maken. Het startpunt van deze expeditie wordt later bekend gemaakt! Loop je mee?

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Werken aan een groen netwerk
Met deze reeks bouwt GBCU aan een groen netwerk. Niet alleen fysiek in de buitenruimte, maar ook tussen de verschillende personen die verantwoordelijk zijn voor groen bij de participanten. De reeks is een vervolg op de klimaatscan die vorig jaar door de GBCU is uitgevoerd.

Meer informatie
Wil je meer weten over de groene expeditie of de werkgroep? Neem contact op met Lara Simons via larasimons@greenbusinessclub.nl.

Wil je de presentatie op je gemak teruglezen? Dat kan hier.