Gepost door Green Business Club - Bunnik
2022/07/18 geplaatst in Klimaat

Water & Klimaattop inspireert!

Ons doel is om van de omgeving Utrecht Zuidwest voor 2050 een gezonde, aantrekkelijke en leefbare omgeving te realiseren. Een regio die bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals overstromingen, extreme droogte en hitte. Als we het kunnen dromen, dan kunnen we het ook doen!

Op vrijdag 1 juli was de jaarlijkse Water & Klimaattop van de regio Utrecht Zuidwest en die zorgde voor veel inspiratie! GBC Bunnik deed mee en leverde de input voor een filmpje over het klimaatadaptief maken van bedrijventerreinen. Dit is namelijk één van onze ambities. Hierdoor heeft Green Business Club (GBC) Bunnik de projectgroep Klimaatadaptatie opgezet, zodat er met de nieuwe inspiratie meteen aan de slag kan worden gegaan.

Andere Green Business Clubs zetten zich ook in voor een (groen) gebied
Naast GBC Bunnik, zetten ook andere lokale Green Business Clubs zich in om de hun gebied te vergroenen en te verlevendigen. Ben je benieuwd naar wat andere lokale GBC’s doen binnen dit thema? Neem dan een kijkje op de GBC Kennisbank voor een impressie!

Blijf op de hoogte
Alle ontwikkelingen binnen de projectgroep Klimaatadaptatie zijn te zien op de projectpagina! Daar staan verschillende filmpjes over de projecten die momenteel lopen.

Meer weten
Wil je meer weten over de projectgroep Klimaatadaptatie? Of heb je interesse in deelname? Neem contact op met Ragnhild Scheifes, programmamanager GBC Bunnik via bunnik@greenbusinessclub.nl