Gepost door Green Business Club Zuidas
2020/11/03 geplaatst in Mensen

Vraag voedselbank 35% gestegen sinds corona – GBC Zuidas komt in actie

Zuidas voor de Voedselbank, juist nu!

De Voedselbank kon altijd al alle steun gebruiken, maar heeft nu meer dan ooit hulp nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Sinds Corona ons in de greep houdt is de vraag bij de voedselbank in Amsterdam met inmiddels 35% toegenomen. Waar vaak gevraagd werd om eten als een zak rijst of een pot bonen te doneren, wordt vanwege de coronamaatregelen nu gevraagd om geld te schenken. Hiervan koopt de Voedselbank eten in zodat ze elke week ruim 4300 Amsterdammers van een voedselpakket kunnen voorzien. Green Business Club Zuidas start een actie voor Amsterdam Zuid en de rest van de stad. Zij vragen alle participanten en diens medewerkers om te doneren en hopen dat andere mensen en bedrijven volgen zodat de Voedselbank deze winter iedereen kan helpen aan hun eerste levensbehoeften.

Green Business Club Zuidas vraagt alle 55 participanten en diens medewerkers een steentje bij te dragen en een voedselpakket te doneren. Met behulp van een diëtist heeft de Voedselbank drie pakketten samengesteld met daarin houdbare, gezonde producten. Eén voor een klein huishouden (één à twee personen), één voor een middelgroot huishouden (drie tot en met vijf personen) en één voor een groot huishouden (zes of meer personen).

Met (onderstaande) QR-codes of links kan men zelf het pakket kiezen en door de code met de camera te scannen kan er direct worden betaald. Zo makkelijk is het om een gezin in nood te helpen. Deze QR-codes zijn door iedereen die een steentje wil bijdragen te gebruiken.

                             

Pakket A – €10   /   Pakket B – €25   /   Pakket C – €40

35% Bijna 90.000 mensen in Amsterdam leven onder de armoedegrens. De 400 onbetaalde vrijwilligers bij Voedselbank Amsterdam delen elke week eten uit aan ongeveer 4300 mensen (1600 kinderen). Sinds corona is de vraag met ruim 35% toegenomen en kunnen ze de vraag nauwelijks meer aan. Er wordt gevreesd dat de vraag nog verder toeneemt.

Green Business Club Zuidas
Green Business Club (GBC) Zuidas organiseert jaarlijks een actie om de voedselbank te helpen. Normaal vragen ze medewerkers van de Zuidas om eten te doneren. Omdat nu iedereen thuiswerkt en er meer dan ooit tevoren nodig is, is nu deze geldinzamelingsactie gestart. GBC Zuidas is een impactorganisatie waarbinnen meer dan 55 participanten, veelal grote bedrijven gevestigd in het gebied, werken aan de verduurzaming van het gebied en de eigen bedrijfsvoering door de uitvoering van concrete projecten.