Gepost door Green Business Club - Zaanstad
2021/06/22 geplaatst in Circulair, Water

Vang het hemelwater op en gebruik het!

De afgelopen maand heeft het veel geregend. Wij zijn even benieuwd: wie van de Green Business Club participanten vangt regenwater op en hergebruikt het? Bij Green Business Club Zaanstad is er bij participant Rutte Groep een capaciteit met maar liefst 750.000 liter om regenwater of beter gezegd hemelwater, op te vangen en te gebruiken. Ze gebruiken het voor het productie-proces om van oud beton weer nieuw beton te maken met circulair cement, freement genoemd.

Maar liefst 9% van onze mondiale COuitstoot is van cement. Kortom, enorm belangrijk dat we dit gaan reduceren! Sowieso met andere oplossingen, zoals bouwen met hout en als we nieuw cement nodig hebben, we dan kiezen voor nieuw gemaakt van oud. Zegt het voort. In Zaanstad hebben participanten GZ OfficeXperience en Eydenberg inmiddels nieuwe vloeren gemaakt van oud cement èn dus ook van hergebruikt regenwater. 

Is er al een participant die  hemelwater opvangt, het wagenpark ermee wast en er het toilet mee laat doorspoelen? Hier vind je meer informatie. Bij onze zuiderburen (Vlaanderen) is het al jaren verplicht voor huiseigenaren om regenwater op te vangen en te hergebruiken. Het scheelt veel geld en is super duurzaam. Meer weten? Kijk hier.