Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2024/02/09 geplaatst in Energie

Van PowerNEST naar een Smart Energy Hub in Rotterdam: verkenning gaat van start!

Herinneren jullie je dit nog?! Kort na de oprichting van onze stichting realiseerden we in 2019 een indrukwekkend energieproject: de spectaculaire lancering van het PowerNEST van Ibis Power op het Techniek College Rotterdam. Een installatie, die zowel zonne- als windenergie opwekt. Nu staan we met participanten op het punt om de mogelijkheden rondom een Smart Energy Hub in het gebied te verkennen!

Wereldwijd erkend als primeur, het PowerNEST werd in 2019 gelegd op het dak van het Rotterdamse Zadkine. Zo veel mogelijk energieneutrale gebouwen en voorzieningen dragen bij aan het halen van klimaatdoelstellingen. Het PowerNEST is een voorbeeld van hoe dat gerealiseerd kan worden. Op een slimme manier worden met deze unieke Nederlandse innovatie zonne-en windenergie gecombineerd voor kleinschalige opwek van schone energie. Deze innovatie kan uitkomst bieden voor woongebouwen en kantoren.

Het succes van dit project is te danken aan een unieke samenwerking tussen Rabobank die de plaatsing mogelijk maakte, Green Business Club Rotterdam Alexander, IBIS Power, Zadkine en het Techniek College Rotterdam. Dankzij deze samenwerking kunnen de technici van de toekomst nu leren over duurzame energieopwekking op het dak van hun eigen school!

Verkenning Smart Energy Hub
Een Smart Energy Hub is een geavanceerde oplossing voor uitdagingen op het gebied van energievoorziening en -beheer die een belangrijke rol spelen in de overgang naar duurzamere energie. Wat de mogelijkheden hiervoor zijn in ons gebied? Daar staan we op dit moment op het punt om samen met onze participanten in het gebied te verkennen. Binnenkort volgt meer informatie over deze innovatieve ontwikkeling in het commercieel zakendistrict Prins Alexander!

Meer informatie
Wil je meer weten? Neem contact op met Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl.

Benieuwd naar de plaatsing van het PowerNEST? Lees het hier terug of bekijk onderstaande video van RTV Rijnmond!