Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/06/05 geplaatst in Groen

Utrechtse Bomenbal als aanjager voor groene routes

In 2024 presenteert Green Business Club Utrecht Centraal het Utrechtse Bomenbal. De wens is om 100 bomen het Jaarbeursplein te laten transformeren tot een magische groene oase midden in de stad. Dit betekent; schonere lucht, verkoeling, toename van de biodiversiteit en betere opname van regenwater. Tijd om te ervaren wat groen in de stad kan doen!

Bezweet stap je uit een overvolle trein. De dag was lang. Je wilt naar huis. Je haast je langs het Stadskantoor. Overal om je heen is steen. Maar dan… voordat je de trap afgaat zie je een groen bladerdak. De geur van bos komt je tegemoet en je ziet honderd bomen om je heen, heerlijk!

Wens voor meer groen
Vanuit de Klimaatadaptatie studie die de werkgroep Groen Leven in 2022 heeft laten uitvoeren, ontstond de wens voor meer groen in de binnenstad voor mens én dier: “Naast het onderzoeken hiervan gaan we ook direct aan de slag: een Utrechts Bomenbal! Dit gaat om een groen verlangen te creëren en visualiseren. Zo kunnen gebruikers en beheerders van het Jaarbeursplein geïnspireerd worden hoe een groenere omgeving eruit kan zien. En mooi is dat vergroening het Jaarbeursplein versneld klimaatadaptief maakt. Een win-win.”, vertelt Lara Simons namens de projectgroep Groen Leven.

Adopteer een boom
Als onderdeel van het Utrechtse Bomenbal vindt er op 21 september 2023 een ‘GBCU Bomenveiling’ plaats. Als participant van Green Business Club Utrecht Centraal kun je één of meerdere bomen adopteren: “Jouw bomen worden onderdeel van het Utrechtse Bomenbal en krijgen na afloop een vaste plek in de stad. Zo groeien ze samen met jouw bedrijf mee naar een groenere toekomst. Dus welke boom wordt straks van jou?”, vervolgt Lara enthousiast.

Ben jij erbij op 21 september? Meld je aan via het aanmeldformulier!

Samen naar een groen (en klimaatadaptief) Jaarbeursplein!

Meer informatie
Wil je meer weten over het Utrechtse Bomenbal? Neem contact op met Lara Simons via larasimons@greenbusinessclub.nl.