Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/05/23 geplaatst in Energie

Utrecht doe(t) het licht uit!

Ook al levert het imposante beelden op, Green Business Club Utrecht Centraal werkt toe naar een centrum/stationsgebied waar structureel géén onnodige lichten branden tussen 23.30 uur en 6.00 uur, uiteraard met behoud van het gevoel van veiligheid. Met de campagne Utrecht doe(t) het licht uit, wordt hier aandacht voor gevraagd als onderdeel van het traject ‘Versneld Energie Besparen’.

Green Business Club Nederland heeft een subsidie vanuit de Energiebespaarcoalitie van het Ministerie BZK toegekend gekregen om de versneld energieaanpak uit te rollen naar 6 lokale GBC’s. Binnen het traject ‘Versneld Energie Besparen’ wordt er gebruik gemaakt van drietrapsaanpak en de eerste stap is ‘lichten uit’.

Kan er meer licht uit?
Van kantoorruimtes tot lege bedrijfsrestaurants, van de entrees tot verlichte trappenhuizen: het licht kan uit als er niemand is. Dit bespaart energie, kosten én het milieu. Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet duurzaam op te wekken of op te slaan. De komende maanden gaan we actief verder met het uitdoen van verlichting die ‘s nachts onnodig brandt. Er is het afgelopen jaar al veel bereikt met het uitzetten van onnodige verlichting, maar we zijn er nog niet.

Onderstaande bedrijven doen al mee:

Ook meedoen? Meld je aan via het aanmeldformulier!

Meer informatie
Wil je meer weten over de campagne of heb je vragen? Neem contact op met Marcel Boerefijn, projectleider Energie via marcel.boerefijn@movares.nl.

Utrecht doe(t) het licht uit! from Green Business Club on Vimeo.

Er is een traject Versneld Energie Besparen, gestart in Zuidas, toen uitgerold naar andere gebieden in de Metropoolregio Amsterdam en Rotterdam. Samen met vijf ander GBC’s hebben we van het ministerie van BZK een subsidie gekregen. De ambitie is om de Kantoren aanpak versneld energie besparen voor juli 2023 door te voeren. Naast de campagne tegen het onnodig laten branden van lichten en de uitvoer van 30 gebouwenscans, is er aandacht voor klimaatinstellingen van kantoorpanden. Minder en slimmer verwarmen en koelen.

GBC Arnhem Gelderse Poort, Bunnik, Beatrixkwartier, Fascinatio, Den Bosch en Den Haag zijn begin 2023 begonnen met dit traject.