Gepost door Green Business Club - Fascinatio
2024/01/22 geplaatst in Klimaatadaptatie

Themabijeenkomst Klimaatadaptatie geeft inzicht en zorgt voor mooie initiatieven

GBC Fascinatio is dit jaar voortvarend van start gegaan met haar eerste themabijeenkomst gericht op klimaatadaptatie, gehouden op 12 januari bij Van Weelde Shipping Group. Deze bijeenkomst bood een platform voor updates over de ontwikkelingen die staan te gebeuren in het gebied.

Luchtje scheppen tijdens de pauze
Tijdens de bijeenkomst werd door de gemeente, vertegenwoordigd door Kees Ykema, enthousiast toelichting gegeven op de voortgang van het parkrandproject rondom Fascinatio. Het project heeft tot doel om mensen tijdens hun pauzes te stimuleren om achter hun bureau vandaan te komen voor wat lichaamsbeweging en sociale interactie. Het ‘ommetje’, dat ongeveer 3,5 km lang zal zijn, zal wandelaars langs schilderachtige paadjes, hoogteverschillen en weelderig groen leiden, met inbegrip van de populaire locatie Sjatoo 010.

Hoewel het project al deels is gerealiseerd aan de zuidrand, zijn er nog plannen in ontwikkeling. Daarover houdt GBC Fascinatio je graag op de hoogte!

Voucherregeling
Een ander opmerkelijk initiatief betreft de voucherregeling aangeboden door de provincie, die bedrijven tot 1 februari 2024 de mogelijkheid bood om een vergroeningsvoorstel voor hun eigen terrein in te dienen. Met een subsidie van € 5.000 in het vooruitzicht hebben twee bedrijven binnen de sluitingstermijn een voorstel weten in te dienen, mede dankzij een voorbeeldplan opgesteld door Denise Fransen van het bestuur van GBC Fascinatio.

NK Tegelwippen
Daarnaast heeft de gemeente Capelle aan den IJssel, vertegenwoordigd door Patricia Oskam, GBC Fascinatio uitgenodigd om actief deel te nemen aan het NK Tegelwippen. Dit biedt een kans om bedrijven te betrekken bij het vergroenen van hun omgeving. Het idee richt zich met name op het transformeren van parkeerplaatsen rondom bedrijfspanden. Eén van de gastsprekers, Hugo Kranenburg van Greendustry, bracht ons in contact met een specialist op dat gebied en wordt momenteel gewerkt aan twee mogelijke vergroeningsplannen voor deze ruimtes. De officiële start van het NK Tegelwippen staat gepland voor 21 maart 2024, waarbij de eerste groene parkeerplaats mogelijk een feit is. Daarover binnenkort meer!

Meer informatie
Geïnteresseerd in deelname of meer informatie over deze initiatieven? Neem contact op met Vincent Dellebeke via vincent@greenbusinessclub.nl.