Gepost door Green Business Club - Zaanstad
2022/07/20 geplaatst in Algemeen

Terugblik participantenbijeenkomst GBC Zaanstad

Hoe staat het ervoor met de projecten binnen de werkgroepen van Green Business Club (GBC) Zaanstad? Op 14 juli kwamen participanten bij elkaar tijdens de participantenbijeenkomst en gaven de werkgroepen een update. Dit keer vond het plaats bij Sturm B.V., één van onze nieuwe participanten.

Sinds de laatste participantenbijeenkomst, mogen we vijf nieuwe participanten verwelkomen: de Vastgoeddokter, Madeax, THE EYDEN BERG, Sturm B.V. en Integra Klimaatplafonds.

Werkgroep Mobiliteit
Binnen de werkgroep Mobiliteit is nu een sub-werkgroep gestart, Bouwlogistiek. Deze werkgroep richt zich op elektrificatie van bouwmaterieel, inzicht geven in elkaars transporten & vervoersbewegingen en het bundelen van transporten, delen van faciliteiten en opslagruimte.

E-bike pilot
In september start de E-bike pilot. Deze richt zich op de fietsstimulering van werkgevers met gezamenlijke aanpak van GBC Zaanstad en Breikers.

Vaart in de Zaan
Tot slot is er een eerste verkenning met grote bedrijven die langs de Zaan liggen om te onderzoeken in de hoeverre transport via vrachtwagens vervangen kan worden door (elektrisch) transport over water. Dit project heet ‘Vaart in de Zaan’.

Werkgroep Circulaire economie
Circular Challenge
In september start weer een Circular Challenge waar scholieren, studenten, ondernemers en kunstenaars aan mogen meedoen! Reststromen zijn nog van harte welkom hiervoor. En ken jij ondernemers/kunstenaars die mee willen doen? Laat het weten via anne@greenbusinessclub.nl.

Doneerbeugels
Van GBC Utrecht Centraal kregen we 10 doneerbeugels cadeau. Deze hang je op aan openbare prullenbakken waar mensen hun PET-flesjes kwijt kunnen. Deze flesjes kunnen ingeruild worden voor statiegeld. De werkgroep onderzoekt of en waar deze beugels geplaatst mogen worden.

Brainstormsessie (Circulaire) houtbouw
Hoe kunnen we het thema (circulaire) houtbouw een boost geven in onze streek? Na de zomer organiseert GBC Zaanstad in samenwerking met gemeente Zaanstad een brainstormsessie met ondernemers, voor Zaanse (hout)bouwbedrijven. Opgeven kan via anne@greenbusinessclub.nl.

Werkgroep Energietransitie
Collectieve aanvraag HIRB+ duurzaamheid subsidie
De werkgroep werkt momenteel aan de tweede collectieve aanvraag voor de HIRB+ subsidie om verduurzamingsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, te bewerkstelligen.

Meer informatie
Wil je meer weten over de participantenbijeenkomst, GBC Zaanstad of heb interesse in participant worden? Neem contact op met Anne Twilt, programmamanager GBC Zaanstad via anne@greenbusinessclub.nl.