Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2022/10/21 geplaatst in Mobiliteit

Terugblik Online Lunchlezing: ‘Hoe regel je alles rondom fietsen naar het werk?’

Fietsen kent vele voordelen. Mensen die fietsen zijn vitaler, stoten geen CO2 uit en het is ook nog eens een stuk goedkoper dan de auto. Als je als werkgever wilt dat meer mensen fietsen, is het belangrijk om al het beleid goed op orde te hebben en na te denken over hoe je het aantrekkelijk maakt.

Daarom organiseerden GBC’s Rotterdam Alexander, Rotterdam Centrum, Waterweg en Fascinatio in samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar dinsdag 12 oktober de lunchlezing: ‘Hoe regel je alles rondom fietsen naar het werk?’.

Hoe wordt fietsen aantrekkelijk?
In deze workshop vertelde Duurzame mobiliteitsexpert Elske van de Fliert ons meer over hoe het fietsen aantrekkelijk gemaakt kan worden. Dit kan onderverdeeld worden in drie hoofdpunten:

  1. Door te belonen: denk aan een spaaractie, een fietsenmaker op de zaak en cadeautjes uitdelen;
  2. Door het samen te doen: App groep voor praktische zaken, buddies en speciale dagen organiseren;
  3. Door te monitoren en dit zichtbaar te maken: fietskilometers, CO2-reductie en bijvoorbeeld een fietsenstalling op een zichtbare plek.

Er zijn verschillende manieren om het fietsen te registreren.

  1. Fietsenstalling: fietsen worden voorzien van een tag en in de fietsenstalling hangt een ontvanger die elke fietsrit registreert naar het werk (Fietsendnaarjewerk.nl)
  2. Via een app: denk aan bijvoorbeeld Toogethr, Fynch Mobility en Govelo.

Het vervolg
Er is ook al een vervolgdatum hiervoor gepland! Op 7 december (11.50 – 13.00 uur) delen de aanwezigen hun ervaringen met fietsen naar het werk. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Wil je meer weten? Neem contact op met Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl.