Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2022/05/30 geplaatst in Energie

Terugblik GBCU Café: Energieneutrale gebieden

Op 19 mei organiseerde Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) het GBCU Café: Energieneutrale gebieden. Tijdens deze bijeenkomst was er een update over de lokale GBC’s, vertelt Bart Steman (RoyalHaskoningDHV) over de routekaart voor GBC Rotterdam Alexander, wordt er teruggeblikt op de digitale sessies van de symposiumreeks, vond er een interactief panelgesprek plaats en vertelde Simon Goessens (InEnergie) de aanpak van routekaart Utrecht. Het GBCU Café werd feestelijk afgesloten: twee ondertekenaars erbij voor het convenant!

Lokale GBC’s
Nina van den Berg en Diederik Imfeld (GBC Nederland) geven een update over de energieprojecten bij andere lokale GBC’s. Zo is GBC Zaanstad bezig met energiescans en heeft GBC Beatrixkwartier een routekaart naar energieneutraal opgesteld. GBC Zuidas is momenteel bezig met een plan van aanpak.

Digitale Sessies
Als onderdeel van de symposiumreeks, vonden er drie digitale sessies plaats: Stip op de horizon, Microgrids en Zon op dak. Per sessie vond een korte terugblik plaats.

Interactief panelgesprek
Dave Huese (CBRE), Frans Taselaar (Hompe & Taselaar) en Ruben Verheijen (SPIE) zijn onderdeel van een interactief panelgesprek over de hamvraag: hoe krijg je iedereen mee voor een gebiedsaanpak om energieneutraal te worden? Aan de hand van stellingen gingen zij in gesprek met de aanwezigen.

Routekaart InEnergie
Simon Goessens van InEnergie vertelt in hoofdlijnen de aanpak van een routekaart 2030 voor Utrecht. Een routekaart verbindt, maakt de urgentie inzichtelijk en de koppelkansen. Deze routekaart is op zowel participant- als gebiedsniveau.

Convenant krijgt een vervolg!
Het GBCU Café werd feestelijk afgesloten met een ondertekenmoment! Het convenant ‘Utrecht Centraal energieneutraal in 2030’ heeft twee ondertekenaars erbij: TivoliVredenburg en Burgundy Street B.V.

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de digitale sessies of de routekaart? Dit en nog meer lees je in het verslag GBCU Café: Energieneutrale gebieden!

Meer informatie
Heb je vragen? Neem contact op met Tirsa van der Laan, programmamanager GBCU via tirsa@greenbusinessclub.nl

Het GBCU Café is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht.