Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2024/04/06 geplaatst in Algemeen

Succesvolle Participantenbijeenkomst bij het CAK Stimuleert Duurzame Samenwerking in Beatrixkwartier

Op 28 maart kwamen participanten van Green Business Club Den Haag Beatrixkwartier (GBCB) bijeen voor een inspirerende bijeenkomst, gehost door het CAK. Het programma bood een rijk scala aan onderwerpen gericht op duurzaamheid en samenwerking.

De bijeenkomst begon met een warm welkom en mededelingen van Arjen van ’t Klooster en Özlem Yalvaç, waarbij de focus lag op het belang van de samenwerking binnen de club. Vervolgens werden de nieuwe bestuursleden per mei 2024 voorgesteld, namelijk Tiko Smetsers van het CAK en Diederik Rodenburg van het Rode Kruis Nederland.

Presentatie van het jaarplan 2024 en begroting
Het programma vervolgde met een presentatie over het jaarplan 2024 en de begroting van de GBCB. GBCB voegt tevens een vijfde thema toe aan het jaarprogramma: ‘Water Besparen bij participant-kantoren’.

Duurzaamheidschallenge: ‘Slimme mobiliteit in het Beatrixkwartier’
De aandacht werd vervolgens verlegd naar een duurzaamheidschallenge door een groep LDE (Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam) honours studenten, genaamd ‘Slimme mobiliteit in het Beatrixkwartier’, gepresenteerd door Chris Steensma van RVO en Peter van Boven. Lees hier de presentatie terug.

Inspiratie en kennisdeling
Na deze uitdaging volgde een sessie gewijd aan inspiratie en kennisdeling. Willem van Leeuwen van FMO deelde het succesverhaal van het Groene Koffiecontract bij FMO, terwijl Pamela Logjes van de gemeente Den Haag sprak over de wens voor meer groene daken en plannen voor vergroening van de Haagse Netkous.

Naar een energieneutraal Beatrixkwartier voor 2030
In 2019 tekenden de participanten van GBCB en gemeente Den Haag een convenant voor een energieneutraal Beatrixkwartier voor 2030. Gemeente Den Haag werkt toe naar een Haags Klimaatakkoord, waarvan de aftrap op 10 april plaatsvond. GBCB levert zijn bijdrage aan twee deals: te weten Vergroening Haagse Netkous en Verduurzamen Werkgebonden Personenvervoer.

De bijeenkomst werd afgesloten met een wrap-up en afsluitende woorden door Özlem Yalvaç, die de waarde van de bijeenkomst benadrukte en de deelnemers bedankte voor hun betrokkenheid. De informele sfeer werd voortgezet tijdens de afsluitende borrel & bites, waar deelnemers de gelegenheid hadden om verder te netwerken en ideeën uit te wisselen.

De participantenbijeenkomst bij het CAK was een groot succes en stimuleerde verdere samenwerking en initiatieven binnen het Beatrixkwartier. We kijken al weer uit naar de volgende keer.

Meer informatie
Wil je meer weten of participeren in GBC Den Haag Beatrixkwartier? Neem contact op met Özlem Yalvaç via ozlem@greenbusinessclub.nl.