Gepost door Green Business Club Zuidas
2021/04/23 geplaatst in Groen, Klimaat, Levendigheid, Mensen, Water

Start vergroeningsproject braakliggend terrein

In Amsterdam Zuidas wordt veel gebouwd, op een steeds groenere en duurzame manier. Maar voordat kavels worden ontwikkeld, liggen ze enige tijd braak. Dit kan anders, volgens de kinderen van Amsterdam International Community School en de participanten van Green Business Club Zuidas. Gister, op Earth Day, zijn zij gestart met het vergroenen van het braakliggende terrein aan de Domenico Scarlattilaan, naast EMA en Van der Valk Hotel, vergroenen.

Kinderen uit groep 4 en 5 gaan twee jaar lang de kavel aan de Domenico Scarlattilaan, naast EMA en Van der Valk Hotel, vergroenen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van planten die bijdragen aan biodiversiteit en die insect en/of bij-vriendelijk zijn.

Jessica Morris, Head of School AIC: “The project is important to the school for a number of reasons.  Firstly, we want to educate our students on the importance of protecting nature, incorporating sustainability, and providing biodiversity.  Secondly, as a Community School, we are keen to make meaningful connections with local residents and businesses. And thirdly, this will give us an opportunity to strengthen our own school community, as it will bring children and parent volunteers from two different campuses together.”

Het bijzondere is dat de kinderen samenwerken met Zuidasmedewerkers die in hun lunchpauze of vrije middag komen helpen en met gepensioneerde bewoners van Buitenveldert, die worden uitgenodigd door Dynamo Welzijnswerk. Ze leren gezamenlijk over de seizoenen, biodiversiteit en klimaatadaptatie, terwijl ze zelf aan de slag gaan in de tuin en bijvoorbeeld zelf afval composteren.

Diederik Imfeld, projectmanager Green Business Club Zuidas: “Dit jaar vieren wij ons tienjarig jubileum en vinden wij het fijn om in dit jaar zo’n mooie bijdrage kunnen doen aan een groenere Zuidas. Medewerkers van Zuidasbedrijven kijken er naar uit om met kinderen en buurtbewoners samen de Zuidas te vergroenen! Ik zie voor me dat we volgend jaar zomer met z’n allen een broodje eten aan lange tafels, tussen vlinderstruiken, wormenhotels en moestuintjes.”

De afgelopen tijd is er gewerkt aan de plannen voor het terrein. In januari startten de kinderen van AICS met een voorstel voor het terrein, waar bewoners van Buitenveldert via Welzijnszorg Dynamo input op hebben kunnen leveren. Vervolgens is het plan met de gemeente en verder uitgewerkt.