Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2018/03/20 geplaatst in Mobiliteit

Schone taxi’s in beeld | MN bestelt groen

November 2017 ondertekende enkele Haagse bedrijven en hotels en verschillende taxi-ondernemers een convenant om de komende tijd flink te investeren in schoon taxivervoer. Ook MN, participant van GBC Beatrixkwartier, ondertekende het convenant. In deze infographic de huidige stand van zaken van schone taxi’s in de Hofstad.

De ondernemingen (Holland Casino, MN, FMO, World Forum) en hotels zoals het Kurhaus en NH-hotels roepen voor zover mogelijk elektrische taxi’s op voor gasten en werknemers. Daarnaast zetten ook diverse taxi-ondernemingen meer en meer in op schoner vervoer. Zo gaf de HTMC aan ditjaar tien volledig elektrische auto’s aan te schaffen. „We hebben al een test hiermee gedaan en het bleek dat we niet alleen schoner bezig zijn maar ook kosten besparen”, aldus Ricardo Rodiwongso van HTMC. Vervoerswethouder Tom de Bruijn liet gisteren weten de initiatieven te ondersteunen en mee te werken aan de wensen van de branche voor meer laadpalen op de speciale standplaatsen.

Ook in Amsterdam kiezen organisaties voor elektrische taxi’s; tijdens het CEO-ontbijt van GBC Zuidas in mei 2017, ondertekenden alle aanwezigen een intentieverklaring voor het gebruik van elektrische taxi’s. De aanleiding was het plaatsen van twee snelladers. Lees meer.