Gepost door Green Business Club - Fascinatio
2022/09/13 geplaatst in Algemeen

Samenwerken aan een duurzamer en groener Fascinatio

Op 8 september vond de feestelijke kick-off plaats van stichting Green Business Club (GBC) Fascinatio: een lokale impactorganisatie, waarbinnen bedrijven, organisaties en overheden samenwerken aan de verduurzaming van het gebied Fascinatio en aan de eigen bedrijfsvoering. Zij brengen bedrijven bijeen en realiseren gezamenlijk concrete projecten die ertoe leiden dat het gebied Fascinatio duurzamer en toekomstbestendig wordt.

Green Business Club Fascinatio is opgericht en heeft hoge ambities: Duurzame logistiek, mobiliteit en bereikbaarheid, “Fascinatio doet het licht uit!”, routekaart energieneutraal Fascinatio, klimaatadaptatie, Zero Waste Fascinatio – en meer.

Direct concreet van start
Tijdens de kick-off bijeenkomst werd met gepaste trots het eerste concrete duurzaamheidsproject “Fascinatio doe(t) het licht uit” gepresenteerd en het kersverse bestuur en de Founding Partners voorgesteld.

Voorzitter Esther Klüth: “Ik sta hier als trotse voorzitter. Trots op wat we in korte tijd hebben bereikt! Samen optrekken in de lokale verduurzaming is waar wij met elkaar voor staan! Nu we zijn opgericht gaan we in volle vaart aan de slag met het formuleren van de ambities en doelen binnen de belangrijkste pijlers Mobiliteit & Zero Emissie Stadslogistiek, Energie, Afval en Verlevendiging & Vergroening van het gebied Fascinatio.”

Wethouder Faassen sprak eveneens lovende woorden over het initiatief en is ontzettend blij met de komst van Green Business Club Fascinatio: “Dit is een fantastisch initiatief dat wij graag omarmen en ook zeker onze bijdrage zullen leveren in de ambitie om samen met de bedrijven toe te werken naar een duurzamer en groener Fascinatio.”

Spreker Remko van der Pluijm, senior lector Hogeschool Rotterdam tevens docent onderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation nam het aanwezige publiek mee in wereld van de betekeniseconomie en zijn visie om voorbij de harde scheidslijn tussen bedrijvigheid en ecologische en ook sociale fenomenen te kijken.

Intentie naar een duurzaam en groener Fascinatio
Tot slot werden de handtekeningen gezet, intenties uitgesproken en nu; op naar een duurzaam en groener Fascinatio! Blauwtrust Groep, Van Dorp, Van Weelde Shipping Group, TK Elevators, Daikin Nederland, Lomans en Daamen & Van Sluis zijn er klaar voor!

De oprichting van GBC Fascinatio is tot stand gekomen door steun van de Gemeente Capelle aan den IJssel en de Provincie Zuid-Holland

Meer informatie
Wilt u kennismaken met GBC Fascinatio? Neemt u dan gerust contact met ons op via carola@greenbusinessclub.nl.

Foto’s gemaakt door: Jan Kok