Gepost door Green Business Club - Rotterdam Centrum
2022/12/05 geplaatst in Energie

Rotterdam doe(t) het licht uit!

Energie is een zeer actueel onderwerp. De noodzaak om te besparen was al hoog met het oog op de klimaatcrisis en de groeiende ambities om in 2030 energieneutraal of Paris Proof te zijn. Tel daar de enorm stijgende energieprijzen bij op en de urgentie is compleet.

Campagne
Daarom gaat Rotterdam het licht uit doen! De Green Business Clubs Rotterdam Centrum en Alexander willen zorgen dat alle onnodige lichten in kantoren uitgaan tussen 23.30 en 06.00 uur. Van vergaderruimtes tot bedrijfsrestaurants en van entrees tot trappenhuizen. Overal geldt: Het licht kan uit als er niemand is. Dat bespaart energie en kosten.

Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Denk aan onderwerpen als veiligheid, software uitdagingen en overige systeem instellingen. Daarnaast zijn organisaties in bepaalde gevallen afhankelijk van andere organisaties. Denk hierbij aan medehuurders, beheerders en pandeigenaren. Of juist in het geval van beheerders aan hun huurders.

Hulp
Daar gaan we jullie mee helpen! Voor de participanten van Green Business Club Rotterdam Centrum worden er in december en januari nulmetingen uitgevoerd door stichting Stimular. Wat is de status nu en waar liggen er kansen?

Daarnaast organiseren we in het nieuwe jaar 2 digitale kennissessies:

  • 24 januari 2023: 10.00 tot 11.30: Veiligheid – Wat zijn de beste duurzame oplossingen voor het licht?
  • 14 februari 2023: 10.00 tot 11.30: Voorbeeld case toren First – waar beheerder en huurders gezamenlijk aan een donkere toren werken

Doe mee!
We roepen alle kantoren in Rotterdam op om mee te doen. Je hoeft dus niet lid te zijn van een Green Business Club. Meld je hier aan! 
Een donker Rotterdam realiseren we samen! Zit je niet aan de knoppen maar wil je ook Rotterdam donker in de nacht? Sharing is caring. Deel de video of posts op social media.