Gepost door Green Business Club - Amsterdam Sloterdijken
2022/02/06 geplaatst in Afval, Circulair

De Circular Expedition Podcast

Afgelopen 17 januari rondden ROC-studenten het project ‘Circular Experience Tour’ af: een samenwerking tussen Green Business Club (GBC) Sloterdijken, ROC van Amsterdam, gemeente Amsterdam en Milieu Service Nederland. Verschillende werelden ontmoetten elkaar en vijf unieke audio-opnames rondom duurzaamheid volgden na dit acht-weekse traject. De audio-opnames worden verwerkt in een podcast!

“Over vintage kleding had ik nooit nagedacht; nu weet ik dat het heel leuk kan zijn.”

Eén van de reacties van de studenten die meededen aan het project Circular Experience Tour. Dit acht-weekse traject bestond uit o.a. een excursie op de grachten van Amsterdam om plastic uit het water te vissen, een rondleiding in de natuur en een workshop podcasts maken.

Verschillende werelden ontmoeten elkaar
Het resultaat, bestaande uit vijf unieke audio-opnames over verschillende duurzame thema’s, mag er zijn. De opdrachtgever was GBC Sloterdijken, met vertegenwoordigers vanuit Milieu Service Nederland en gemeente Amsterdam. Alles bij elkaar was het een groot avontuur waarin verschillende werelden elkaar ontmoetten en van elkaar leerden: de wereld van de opleiding Sociaal Werk, de business wereld en de wereld van duurzaamheid.

Wat hebben deze twee werelden gemeen?
Gedragsverandering neemt een essentiële plek in binnen de opleiding Sociaal Werk. De studenten zijn toekomstige experts op dat gebied. Gedragsverandering is één van de grotere uitdagingen binnen duurzaamheid en studenten kunnen daarbij van de business experts leren wat er al wordt gedaan op het gebied van duurzaamheid. Eén van de studenten reageerde op dit traject met het volgende: “Later in mijn werk zal ik veel gesprekken hebben met mensen. Als ik hen ook mee kan geven hoe belangrijk de natuur is voor ons bestaan en welzijn, dan zou ik dat heel mooi vinden.”

De grootste verrassing zat aan het eind van het traject. Pas toen de studenten zélf voor de klas stonden en hun ervaringen en het eindproduct presenteerden, speelden zij zich in de kijker. Hun (verborgen) talenten werden zichtbaar: goed verzorgde expressie, kritisch denkvermogen en sterke groepsloyaliteit.

De podcast
De eindproducten worden verenigd in de allereerste podcast-aflevering van de projectgroep Circulair. Zo kan iedereen straks duurzaamheid gaan beleven door de ogen van de jeugd.

Dit was een mooi staaltje samen circuleren.

Meer informatie
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Ragna van Damme, programmamanager GBC Sloterdijken via ragna@greenbusinessclub.nl

Foto’s door: Diddy van der Veen