Gepost door Green Business Club Zuidas
2017/11/30 geplaatst in Algemeen, Geen categorie

Resultaten 2017 en ambities voor de toekomst bij Programmaraad GBC Zuidas

In broedplaats Old School werden op 28 november de resultaten van afgelopen jaar gepresenteerd en de plannen voor de komende jaren voorgelegd bij de GBC Zuidas programmaraad. De programmaraad is een tweejaarlijks overleg waarin Green Business Club Zuidas haar participanten om feedback én input vraagt.

Bijzondere projecten
In het oog springende projecten die in 2017 van start gingen, waren 25.000 m2 Parkdak in Zuidas en Circular Office Supplies. Voor het eerste project ging GBC Zuidas een samenwerking aan met Rooftop Revolutions. De komende jaren werken we aan de ambitie om 25.000m2 groen, waterbergend dak in Zuidas te realiseren. Circular Office Supplies is een spin-off van de Green Business Challenge 2016. Het project behelst een gratis service van een student-consultant, die bij bedrijven langs gaat om hen te adviseren over het recyclen van kantoorartikelen en over circulaire inkoop.

Green Business Cup
Penningmeester Luc Beyer introduceerde de Green Business Cup, een wedstrijd waarin participanten strijden om de wisselbeker voor “Participant van het Jaar”. Vanaf 1 januari 2018 houdt GBC Zuidas de score bij, om eind van dat jaar de eerste felbegeerde Green Business Cup te kunnen uitreiken.

Toekomstplannen
Verder presenteerden de twee nieuwe Green Business Challenge teams hun projecten: Aanpak E-Waste en Sustainable Fashion. Tot slot werd er gebrainstormd over de toekomst van de Club: waar staan we in 2020? Waar in 2040? We zagen mooie ambities langs komen zoals “Heel Zuidas uitstoot vrij in 2030” en “Zuidas autovrij in 2025”.  Maar ook: “Alle bedrijven in Zuidas lid van Green Business Club in 2022”.

Wij bedanken alle aanwezigen voor hun bijdragen, en gaan ook in 2018 weer aan het werk om deze ambities waar te maken!