2023/09/06 geplaatst in Algemeen

RAI Hotel Services en Green Hotel Club gaan samen voor duurzame hotelaccommodaties

RAI Hotel Services, het hotel reserveringsplatform van RAI Amsterdam, kondigt met trots haar samenwerking aan met Green Hotel Club, de recent opgerichte stichting voor fundamentele en breed gedragen verduurzaming van de hotelsector. Deze samenwerking heeft als doel de bezoekers van Amsterdam milieuvriendelijke en duurzame hotelaccommodaties aan bieden.

RAI Hotel Services richt zich op het bieden van hoogwaardige hotelaccommodaties aan gasten die evenementen en congressen bezoeken in Amsterdam. Lennart Maas, manager Hotel Services bij RAI Amsterdam licht toe: “RAI Hotel Services is de grootste accommodatie bemiddelaar in Amsterdam en omgeving. Per jaar boeken we tussen de 120.000 en 150.000 overnachtingen voor congressen, beurzen en andere evenementen. Dankzij het grote netwerk van aangesloten hotels, kunnen wij vanuit onze rol een belangrijke impact hebben op duurzaamheid in de stad Amsterdam. Onze bezoekers kunnen vanaf nu dus ook kiezen voor een duurzame hotelaccommodatie aangesloten bij de Green Hotel Club”, aldus een trotse Maas.

88.000 hotelbedden
Met meer dan 88.000 hotelbedden in Amsterdam hebben hotels met al hun faciliteiten een grote rol bij het behalen van de klimaatdoelen. Denk aan de brede impact op een verscheidenheid aan thema’s van de Green Hotel Club zoals het reduceren van de algehele co2 footprint, het gebruik van lokale leveranciers, circulariteit van hoteltextiel, reductie van gebruik van plastics, etc.

Thijs Koster, programma manager en medeoprichter van Green Hotel Club voegt toe: “Deze samenwerking tussen RAI Hotel Services en Green Hotel Club onderstreept het groeiende belang van duurzaamheid in de hotelindustrie en de inspanningen van beide organisaties om positieve verandering te stimuleren. Ons doel is om steeds meer hotels en aanverwante bedrijven aan te laten sluiten bij de Green Hotel Club. Daardoor kunnen we een impactvolle(re) bijdrage leveren aan de circulaire ambities van de stad en de hotelbranche toekomstbestendig voortzetten”, aldus Koster.

Green Hotel Club
De stichting Green Hotel Club (GHC) is een impactorganisatie in Amsterdam die samenwerking op het gebied van duurzaamheid stimuleert. De missie van Green Hotel Club is het creëren van bloeiende, hoogwaardige en toekomstbestendige horecabedrijven binnen de planetaire grenzen. De hotels die al aangesloten zijn bij Green Hotel Club zijn o.a. Stayokay, Doubletree by Hilton Central Station, Hotel Casa, Hotel Jakarta en Okura Hotel, maar ook niet hotel-leden zoals Gemeente Amsterdam en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).  Klik hier