Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2017/09/05 geplaatst in Mobiliteit

Pensioenfonds MN winnaar Low Car Diet 2017

Met 63 deelnemers is pensioenfonds MN, founding partner van GBC Beatrixkwartier, de grote winnaar geworden van de Low Car Diet 2017 voorjaarseditie. Van 27 maart t/m 21 april heeft MN samen met 13 andere organisaties zoveel mogelijk anders gereisd. Waarom? “Mobiliteit is een derde van onze CO2-voetafdruk”, zegt teamcaptain Darinka Krul. “Het Low Car Diet is voor ons een stap in het bewustwordingsproces dat dit minder moet worden. Ik merk dat het gesprek over mobiliteit op deze manier op tafel komt.”
Voor veel andere organisaties werkt het Low Car Diet ook als een dergelijk activerende campagne. De top vijf organisaties van deze editie – MN, Over Morgen, de ZZP-groep, NN en Arcadis – doen o.a. om deze reden mee aan de campagne. Ook zijn de CO2-prestatieladder en ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie) 14001 en 26000 goede drijfveren voor deelname. Samen bespaarden alle deelnemers zo 30.5 ton CO2.
Ook werden er door alle organisaties samen 43% minder autokilometers gemaakt. Winnaar MN maakte 41% minder kilometers, wat een verdienste is gezien de deelnemers al relatief schoon reisden voor de wedstrijd. Verder heeft het bedrijf 1.3 ton CO2 bespaard; dit is ongeveer 10 keer niet naar Parijs vliegen. Over het algemeen heeft MN een verbetering van 35% doorgemaakt, wat samen met de andere indicatoren geleid heeft tot de hoofdprijs. De prijs – een mobiliteitsworkshop in de Kantoor Karavaan – aan hen uitgereikt bij NN in Den Haag.

Terug


Geplaatst op 15 mei 2017 om 16:57


  • Contact
   Green Business Club Beatrixkwartier
   Manja Meuleman
   manja@greenbusinessclub.nl
   0651086842
  • Algemene voorwaarden“Green Business Club is een netwerk van en platform voor partijen die zich actief willen inzetten voor concrete duurzaamheidsinitiatieven.Kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, informeren en initieren voor concreet resultaat.”