MyPup, My Pick Up Point

Pakketvervoer vormt een groot onderdeel van de stromen die dagelijks bij bedrijven plaatsvinden. In de laatste jaren is dit aandeel toegenomen, met name door privé-pakketten. Tegelijkertijd is het voor bedrijven steeds belangrijker om de voetafdruk te verkleinen en de sociale impact te vergroten.
Om de leefbaarheid van een gebied te vergroten en bij te dragen aan een veiligere straat kiezen steeds meer bedrijven er voor om het aantal stops aan de deur van leveranciers te verminderen. Meerdere lokale Green Business Clubs hebben de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend, waarmee participanten de ambitie uitspreken om in 2025 emissievrij te worden bevoorraad. Dit geeft voldoende basis om gezamenlijke projecten te starten om pakketstromen te verminderen.

Green Business Club Nederland is blij met de toetreding van MyPup, My Pick Up Point tot het netwerk als landelijk partner. MyPup biedt voor bedrijven en appartementen complexen onbemande pick-up points waar pakketten kunnen worden afgeleverd en verzonden. Op de MyPup hub worden pakketten van alle vervoerders gebundeld en daarna gedeeltelijk emissievrij (vanaf 2022 geheel) naar de locaties gebracht. Minder koeriers betekent minder contactmomenten, de receptionist(e) heeft weer tijd voor bezoekers en de postkamer heeft weer tijd voor de zakelijke post. Belangrijker nog is dat het aantal stops wordt verminderd, waardoor de leefbaarheid wordt vergroot.

De kennis van MyPup wordt ingezet om (participanten van) lokale Green Business Clubs te helpen bij het verduurzamen van goederenvervoer. Het hubprincipe, waarbij leveringen worden gebundeld, is niet alleen interessant voor pakketten maar ook voor andere producten. Dit maakt het partnerschap waardevol voor het gehele netwerk.