Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2022/11/28 geplaatst in Algemeen

Participantenbijeenkomst bij FMO mooie jaarafsluiter

Er gebeurt veel in het gebied en Green Business Club (GBC) Beatrixkwartier onderneemt verschillende activiteiten om ons gebied te blijven verduurzamen. Op donderdag 17 november volgde een update hierover tijdens de tweede participantenbijeenkomst van 2022 onder aanwezigheid van (nieuwe) participanten en geïnteresseerden. Gemeente Den Haag, Amber/MyWheels en Roetz inspireerden de aanwezigen met hun duurzame initiatieven.

Na een hartelijk ontvangst bij participant FMO door gastheer Willem van Leeuwen, trapte voorzitter Arjen van ’t Klooster af met een update over het gebied en de activiteiten in het Beatrixkwartier: groene daken, de CV in kantoren omlaag en het licht (eerder) uit, de ludieke Kerstboom energiefietsen in WTC en de Haagse Hub. Het thema van 2022, ‘Samen versnellen’ wil GBC Beatrixkwartier graag doortrekken naar 2023, waarbij participanten worden uitgedaagd het initiatief te nemen om enthousiaste trekker te worden van een duurzaamheidsthema en hiermee actief te zijn in het Beatrixkwartier. Arjen vraagt ook aandacht voor het Jaarplan 2023, input kon na afloop worden gegeven. Ook een dankwoord voor Pamela Logjes haar waardevolle inzet als programmamanager. Pamela blijft nauw betrokken bij ons en zit in het bestuur. De introductie van Özlem Yalvaç als welkome nieuwe programmamanager van GBC Beatrixkwartier volgde hierop!

De flexauto’s van Amber/MyWheels
Martijn Prins nam ons mee in de mogelijkheden van Amber/MyWheels, een fantastisch concept voor zowel bedrijven als particulieren: “Steeds meer bedrijven kiezen voor flexauto’s van Amber/MyWheels. Met dit concept heb je altijd de zekerheid van een auto. Deze kun je oppikken, (gratis) parkeren en achterlaten waar je wilt in elke Amber stad. Op deze manier is mobiliteit met én dankzij minder auto’s en kun je altijd 100% CO2-vrij naar je (zakelijke afspraken).”.

Een flexauto reserveer je gemakkelijk via een app en het team fleet operators zet deze met voldoende range voor je klaar. Meer weten? Kijk op: Amber: Cars for people who don’t want cars (driveamber.com)

De Circulaire e-bike
De geheel circulaire Life E-bike van Roetz kwam bij ons voorrijden. Deze zit zo goed in elkaar dat wij verwachten dat we hier massaal op gaan fietsen binnenkort. Tiemen ten Hoeven van Roetz-Bikes vertelt meer over zijn bedrijf tweede kansen biedt voor grondstoffen en talent. “Onze e-bikes zijn voorzien van een duurzaam en circulair design, handgemaakt in onze Fair factory in Amsterdam.” De Life E-bike is ontworpen om voor altijd mee te gaan, is configureerbaar en hoogwaardig met next service. Dus geen fietsen meer op de schroothoop!

Meer weten over de circulaire e-bike? Kijk op: Roetz-Bikes | Circular & Sustainable Designer (E)-Bikes

De energietransitie
We schakelden vervolgens over naar een onderwerp dat iedereen raakt: de energietransitie. De stad Den Haag is hier volop mee bezig en heeft uitdagende doelen. Nynke Douma (sr. Projectmanager energietransitie) heeft toegelicht hoe het proces bij de gemeente Den Haag in zijn werk gaat en Marinus Stulp (specialist op het gebied van strategie en beleid ten aanzien van o.a. WKO-systemen) liet vervolgens zien hoe je lokaal warmte koudeopslag (WKO) kunt inzetten, als zelfstandig bedrijf of gezamenlijk.

Na het inspirerende programma, was er genoeg om over door te praten tijdens de borrel. We danken iedereen voor hun aanwezigheid, FMO voor de gastvrijheid en op naar een duurzamer Beatrixkwartier 2023!

Meer weten
Mocht je interesse hebben in de gehele presentatie of een deel ervan, mail naar: beatrixkwartier@greenbusinessclub.nl dan sturen wij deze toe!

Meer weten over GBC Beatrixkwartier of interesse in participantschap? Neem contact op via beatrixkwartier@greenbusinessclub.nl.