Verkade Vlaardingen

Waarom is de organisatie participant van Green Business Club Waterweg?
Verkade Vlaardingen is een familiebedrijf dat nu door de derde generatie Verkade-broers wordt voortgezet. Bij Verkade Vlaardingen voelen we ons al jaren geroepen om op positieve manier bij te dragen aan onze omgeving. Op het gebied van milieumaatregelen of juist meer in de menselijke kant van de maatschappij, wij vinden het belangrijk dat we de wereld mooier maken. Met ons werk en met onze mentaliteit. Het lidmaatschap van Geen Business Club Waterweg past hier prima bij!

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Dit doen we onder andere door aandacht te besteden aan onze CO2 uitstoot. Hier hebben we beleid op gemaakt. Alle mogelijkheden om de CO2 emissie te reduceren worden onder de loep genomen. We zijn voortvarend aan de slag gegaan en hebben onze panden, het wagen- en machinepark onder de loep genomen. Recent hebben we zonnepanelen aangeschaft om op onze kantoren te plaatsen. Sommige aanpassingen zijn groot, andere klein maar altijd met als doel de CO2 uitstoot te verlagen. De uitdaging voor ons is wat we nog meer kunnen doen op dit vlak en andere gebieden

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Waterweg hierbij helpen?
Wat is er mooier om samen met bedrijven in de omgeving te kijken hoe we onze stad en regio nog mooier kunnen maken! Lekker dichtbij huis zaken oppakken en nadenken wat we met elkaar kunnen bereiken. Niet allemaal apart het wiel opnieuw uitvinden. Waar kunnen we elkaar bij helpen? En laten we het vooral simpel en praktisch houden!

Wat is de persoonlijke betrokkenheid bij Green Business Club Waterweg?
Mooie doelen en ideeën verzinnen is niet zo moeilijk. Maar echt zelf doen is al wat lastiger. Dus: binnen het bedrijf zelf het goede voorbeeld geven! Dan is het ook makkelijker om anderen mee te nemen. Ik ben benieuwd hoe we dat met elkaar kunnen vormgeven in Green Business Club Waterweg. En hopelijk ook praktisch en efficiënt, want tijd over hebben de meesten van ons niet!