Vastgoeddokter

Bij de Vastgoeddokter stoppen wij al onze energie in het waarmaken van onze visie: samen geven wij uw gebouw een duurzame toekomst! Wij volgen onze visie omdat wij het belangrijk vinden impact te kunnen maken op de verduurzamingsopgave die Nederland en zelfs de hele wereld te wachten staat om een leefbare wereld door te kunnen geven aan de volgende generatie!

Waarom is Vastgoeddokter participant van Green Business Club Zaanstad geworden?
Om onze impact op deze doelstelling te kunnen versterken en vergroten zijn wij aangesloten bij Green Business Club Zaanstad. Samen met de participanten van Green Business Club Zaanstad staan wij sterker en kunnen wij hierdoor onze impact versterken en vergroten.

Wat doet Vastgoeddokter al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
De Vastgoeddokter is een dienstverlenende onderneming. Wij verlenen bouwkundige diensten waarmee wij bijdragen aan de verduurzamingsopgave van de gebouwde omgeving in Nederland. Zo geven wij duurzaam vastgoedadvies waarbij wij gebouweigenaren middels onze ‘Routekaart Verduurzaming Vastgoed’ adviseren op welke manier zij hun gebouw een duurzame toekomst kunnen geven. Op basis van ons duurzaam vastgoedadvies verzorgen wij gezamenlijk met de opdrachtgever het projectmanagement waarbij wij de projectvoorbereiding en -begeleiding op ons nemen. Wij staan achter ons duurzaam advies en willen dit daarom ook graag naar de realiteit brengen!

Om nog meer impact te kunnen maken op de verduurzamingsopgave van de bestaande bebouwde omgeving is onze wens om mee te werken aan projecten op grootschaliger niveau. Denk hierbij aan gebiedsgerichte aanpak in plaats van gebouw gerichte aanpak. Daarnaast staat iedere vorm van innovatie binnen onze onderneming altijd hoog op de wensenlijst.

Ook zijn wij momenteel druk bezig met de ontwikkeling van ons nieuwe kantoorgebouw. Dit wordt hopelijk het meest duurzame kantoorgebouw van Zaanstad. Naast het bieden van een fijne werkplek voor onze werknemers zal dit kantoorgebouw ook een grote inspiratiefactor worden voor onze potentiële opdrachtgevers!

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Zaanstad hierbij helpen?
De participanten van Green Business Club Zaanstad zijn allemaal bezig met de verduurzaming van Zaanstad. Iedere participant is gespecialiseerd in andere gebieden binnen de verduurzamingsopgave. Hierdoor zou Green Business Club Zaanstad kunnen helpen door participanten aan elkaar te koppelen en met elkaar te laten samenwerken, waardoor nog grotere impact makende projecten gerealiseerd kunnen worden!

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de regio Zaanstad?
De Vastgoeddokter is in 2007 opgezet als echt Zaans ingenieursbureau door Ton Beijer met de passie voor onderhoud aan bestaande gebouwen. Met deze passie is de Vastgoeddokter uitgegroeid tot ingenieursbureau die veel zorg draagt voor het juiste onderhoud van gebouwen met als doel gebouweigenaren beter te helpen bij het behouden van de juiste conditie van het vastgoed. In 2021 heeft de zoon van Ton, Martijn Beijer, de Vastgoeddokter in een andere richting gebracht. Hiermee richt de Vastgoeddokter zich op de verduurzamingsopgave die nodig is bij bestaande gebouwen om de gestelde energietransitie doeleinden te kunnen behalen in 2050.

Kortom, de Vastgoeddokter is een echt Zaans familiebedrijf. Dit is ook terug te zien in onze normen en waarden binnen de onderneming!