Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen is met bijna vier eeuwen ervaring het oudste financiële instituut van Nederland. We zijn een gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waarvan we deel uit maken. We zijn actief in private banking, asset management en merchant banking.

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Zuidas?
Onze purpose is het behoud en de opbouw van vermogen op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waarvan we deel uitmaken. Klimaatverandering is een feit en vormt een existentiële bedreiging voor de wereld. Als onderneming ligt onze focus op de ESG (Environmental, Social en Governance)-factoren. Dit betekent dat we uiteindelijk CO2 neutraal willen opereren, maar ook dat binnen ons beleggingsbeleid en de producten die we aanbieden klimaatimpact zwaar meeweegt. Dit alles vanuit de overtuiging dat vermogen alleen echte waarde heeft in een wereld met toekomst. Deze weg bewandelen we samen met onze klanten en medewerkers, in lijn met wet- en regelgeving. Met GBC Zuidas hopen wij nog meer initiatieven uit te voeren om zo nog meer impact te kunnen maken.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid?
De minimale basis voor alles wat we doen, is ‘do no harm.’ Dit geldt voor zowel onze investeringen en producten als het interne bedrijf. We hebben de ambitie om meer positieve impact te maken op people, planet én profit.
– People: empowering people to live better for longer
– Planet: engaging in the climate & energy transition
– Profit: enabling a smart & circular economy
Op onze kantoren staat duurzaamheid voorop: hergebruik van kantoormaterialen, slimme energiemeters, de meest duurzame koffieleverancier, afval scheiden en het circulaire gebruik van bekers.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Verdere verduurzaming naar een zero waste kantorennet, logistieke bewegingen verminderen en advies over duurzame inzetbaarheid van mensen.