Technische Unie

Waarom is Technische Unie participant van de Green Business Club Waterweg?
Hoewel Technische Unie een landelijk opererende technische groothandel is, zijn wij lokaal sterk vertegenwoordigd. Vanuit ons huidige kantoor in Rotterdam en ons nieuwe kantoor in Schiedam zijn wij nauw betrokken bij de verduurzaming van de regio. Dat doen we door warmtepompen, zonnepanelen en andere duurzame oplossingen te verkopen aan installatiebedrijven die lokaal actief zijn. Maar ook door een verbindende en activerende rol te spelen richting partijen zoals de betrokken gemeenten, leveranciers en anderen. Aan het ‘dorpsplein’ van GBC kunnen wij een actieve bijdrage leveren, doordat we dagelijks betrokken partijen spreken en dus weten wat er speelt in de markt. Wij zeggen de ‘Mogelijkmakers’ te zijn en als er één onderwerp is waarop we dat kunnen en willen laten zien, is het de verduurzaming van Nederland en onze ‘eigen’ regio.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Steeds meer producten in het assortiment van Technische Unie zijn duurzame oplossingen – zoals warmtepompen of zonnepanelen. Bovendien zijn wij in 2019 gestart met de verkoop van circulaire producten – afkomstig uit bijvoorbeeld slooppanden.
Technische Unie beschikt over een eigen Team Duurzaamheid: specialisten op het gebied van de energietransitie. We hebben een Inspiratiecentrum Duurzaamheid – een tweede wordt momenteel gebouwd. En we proberen onze afvalstromen, plasticgebruik en transport steeds duurzamer in te richten. Als kennispartner helpen we installateurs zich te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we door trainingen aan te bieden via TU Campus.
Op ons inspiratieplatform thuiscomfort.nl voorzien we consumenten van informatie over het verduurzamen van hun woning en vertellen we hen welke bedrijven hierbij kunnen helpen.

Hoe kan de Green Business Club Waterweg hierbij helpen?
Om daadwerkelijk stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid, zoeken we graag de samenwerking op. We brengen daarbij onze expertise, ons netwerk, ons complete assortiment én ons ondernemerschap in. Wat we zoeken in de samenwerking, zijn samenwerkingspartners met dezelfde ‘drive’, kennis en duurzame doelen om samen voor te gaan. Hoe uitdagender, hoe beter!
Zegt u BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw), zeggen wij NOM (Nul-op-de-Meter). En zegt u: ‘klaar in 2025’, zeggen wij: ‘waarom niet een jaar eerder?’ Wij zijn de Mogelijkmakers en dat willen we graag bewijzen. De energietransitie vormt daarbij de uitdaging die we graag tot een goed eind brengen.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Waterweg?
Zelf vind ik het een uitdaging om mijn bestaande netwerk te koppelen aan het netwerk van de Green Business Club om zo de regio duurzamer te maken.