Sturm B.V.

Sturm B.V. is in 1962 opgericht als aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw en is nog steeds gevestigd op dezelfde locatie: op de kruising van de Sluispolderweg en het Barndegat in Zaandam. Kennis is ons bestaansrecht én onze drijfveer. We innoveren structureel onze kerncompetenties en knowhow op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Als gespecialiseerde hoofd- en onderaannemer werkt Sturm aan meer complexe infrawerken in de westelijke Randstad. Dat doen we met een eigen(tijds) machinepark en met maximale aandacht voor zaken als duurzaamheid en omgevingsimpact.

Wat doet Sturm B.V. al op het gebied van duurzaamheid?
Wij zijn al een tijd bezig met verduurzamen op verschillende terreinen. Toen wij besloten dat wij het certificaat van de hoogste trede van de CO2 prestatieladder wilde behalen was dat dan ook binnen een jaar gerealiseerd.
Het pand waarin wij zijn gehuisvest is zo veel mogelijk verduurzaamd. Naar aanleiding van een energiescan bij GBC Zaanstad, hebben wij geïnvesteerd in LED verlichting en zonnepanelen hebben wij al sinds 2012. Het pand is volledig geïsoleerd. Al deze maatregelen hebben ertoe geleid dat ons pand nu label B heeft.
Daarnaast werken wij actief aan het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Ons wagenpark wordt geëlektrificeerd; voor de zwaardere machines onderzoeken we momenteel hoe we die slim kunnen elektrificeren. Dat is overigens één van de redenen dat we participant zijn geworden: om met andere ondernemers kennis en kunde te delen over ons mobiliteitsvraagstuk.
Sturm B.V. werkt ook actief aan de transitie naar een circulaire economie. In dit opzicht is duurzaam ook gewoon bedrijfseconomisch slim. Een voorbeeld hiervan is de grond die vrij komt op projecten. Wij zetten ons in om dat op andere projecten her te gebruiken, zodat we minder gebruik hoeven te maken van virgin grondstoffen. Al het puin dat wij wegruimen geven we een nieuwe bestemming. Zo gaat schoon beton puin naar Rutte Groep, waar het wordt verwerkt tot nieuw, circulair beton. Staal, hout en PVC worden op ons terrein gescheiden opgeslagen, zodat het volledig gerecycled kan worden.

Waarom is Sturm B.V. participant geworden van GBC Zaanstad?
Alleen bereik je niks. Het waardevolle van GBC Zaanstad is dat (lokale) bedrijven samenwerken met elkaar en met de gemeente. Die gemeente heb je ook echt nodig om sneller stappen te kunnen nemen. Niet alles zal morgen al veranderen, maar we moeten het wel samen doen. Wij zien ernaar uit om samen met de anderen participanten te werken aan het verduurzamen van de Zaanstreek!