Royal HaskoningDHV

Waarom is Royal HaskoningDHV participant van de Green Business Club Utrecht?

Om een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid aan het Stationsgebied rondom Utrecht Centraal.

Wat doet Royal HaskoningDHV al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?

Royal HaskoningDHV is al meer dan 137 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger.

We zijn koploper in innovatie en duurzame ontwikkeling. Vanuit onze vestigingen in meer dan 30 landen werken 6.000 professionals aan projecten meer dan 140 landen. Wereldwijd ontwikkelen we samen met klanten, partners en kennisinstellingen toekomstbestendige oplossingen voor steden, water, transport en industrie. Als we duurzaamheid heel concreet bekijken voor ons kantoor in Utrecht, dan zien we duurzaamheid terug in;

  • 100% groene stroom, voor kantoor- en mobiliteitsenergie.
  • Energielabel A op al onze gebouwen.
  • Gefaseerd volledig elektrische lease- en huurauto’s.
  • Bedrijfsfietsen, inclusief elektrische.
  • Post en pakketten bezorging met cargofietsen.
  • Hergebruik koffiebekers t.b.v. toiletpapier.
  • Sanitaire voorzieningen volledig circulair.
  • Koffie(rest)afval verwerkt als grondstof voor palletkachels.


In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan de GBCU hierbij helpen?

Door onze expertise en enthousiasme in te zetten opdat het Utrechtse stationsgebied duurzaam, bereikbaar een leefbaar is.

Wat kunnen we het komende jaar nog meer verwachten op het gebied van duurzaamheid in het Stationsgebied Utrecht Centraal?

De technologische ontwikkeling brengt nu al oplossingen en mogelijkheden met zich mee die wij ons nu, wellicht, niet eens voor kunnen stellen en het is onze uitdaging om ons daarop de organiseren opdat deze onze duurzaamheidsdoelen dienen.

Wat is voor jou hét voorbeeld van duurzaamheid, levendigheid, kijken naar een duurzame toekomst van de Green Business Club óf in het Stationsgebied als geheel?

De manier waarop wij samenwerken en georganiseerd zijn: think global, act local!

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Utrecht?

Roelant Groen en Jos Schild zijn actief lid van de werkgroep Levendig. Deze werkgroep houdt zich bezig met het vergroenen en aantrekkelijk maken en houden van ‘ons’ stationsgebied.