NSI

NSI N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde kantorenbelegger. Wij zorgen ervoor dat onze klanten in staat zijn om maximale productiviteit en groei te bereiken. Dit doen we door het bieden van de beste service en de meest flexibele vastgoedoplossingen in moderne, gezonde en duurzame kantoren op toplocaties. Onze portefeuille bestaat uit 59 gebouwen en heeft een waarde van 1,3 miljard euro.

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Zuidas?
We delen de ambitie van Green Business Club Zuidas om van Zuidas het meest duurzame en leefbare woon- en werkgebied van Nederland te maken. De komende jaren zullen we nog meer zichtbaar zijn in het gebied door het herontwikkelen van ons kantoorgebouw Vitrum en het ontwikkelen van één van de hogere houten kantoorgebouwen ter wereld. We dragen graag bij aan het verbeteren van het gebied om een zo aantrekkelijk en duurzaam mogelijke leefomgeving te creëren. We willen best practices delen en ook graag leren van andere participanten om zo de duurzaamheidstransitie te versnellen.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid?
ESG is een integraal onderdeel van NSI. We nemen dit mee in de beslissingen die we nemen en zien het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzamere wereld door onze klanten kwalitatief hoogwaardige, gezonde werkplekken te bieden, met minimale impact op het milieu.

Sinds 2017 hebben we een duidelijke duurzaamheidsstrategie met drie pijlers: Energy & Carbon, Future-proof buildings en Health & Wellbeing. Dit jaar hebben we een vijf sterren-rating (met 88 punten) behaald in het jaarlijkse GRESB Real Estate Assessment. Dit is de hoogst mogelijke GRESB rating en een erkenning als marktleider op het gebied van duurzaamheid. GRESB is een onafhankelijke en toonaangevende organisatie en onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur.

Om onze kennis actief te delen, zijn we aangesloten bij een pan-Europese duurzaamheidsdenktank met zeven andere Europese beursgenoteerde kantorenbeleggers. Samen heeft deze groep een belegd vermogen van ongeveer 50 miljard euro. Door samen te werken met marktpartijen en branchegenoten is het mogelijk een grotere en snellere impact te realiseren en de volledige keten te verduurzamen.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Door het delen van expertise en best practices met de verschillende participanten en het stimuleren van samenwerkingen. Door op sommige gebieden samen op te trekken, kan de duurzaamheidstransitie versneld worden uitgevoerd.