Meelunie B.V.

Meelunie is een familiebedrijf opgericht in 1867. We zijn een wereldwijde leverancier van plantaardige ingrediënten waaronder zetmelen en eiwitten. Onze kantoren bevinden zich wereldwijd en zijn verspreid over vijf continenten. Daarnaast exporteren wij naar meer dan 100 landen.

Waarom is Meelunie participant van Green Business Club Zuidas?
We leven in een tijd van transitie. Van dierlijke tot plantaardige eiwitten, van fossiele tot hernieuwbare energie waar toeleveringsketens transparanter en efficiënter zijn. Voldoen aan de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel en tegelijkertijd ongelijkheid en klimaatverandering aanpakken, zal een van de grootste uitdagingen van de mensheid zijn. Meelunie wil deel uitmaken van de oplossing voor die uitdaging. Daarom is onze missie ‘Onze lange traditie van zakendoen met hoofd en hart voortzetten’. Samen met andere Zuidasbedrijven wil Meelunie van gedachten wisselen over hoe wij (als bedrijf) een duurzame positieve impact op milieu gebied kunnen verwezenlijken.

Wat doet Meelunie al op het gebied van duurzaamheid?
Wij zijn een klimaatneutrale organisatie en ambassadeur van het microkrediet programma ‘Ondernemers voor Ondernemers’ van Oxfam Novib. Daarnaast berekenen wij de CO2-uitstoot van al onze logistieke activiteiten. Onze klanten bieden wij opties aan om hun footprint te neutraliseren en waar mogelijk om te buigen in een positieve footprint. Ook zijn wij actief in de eiwittransitie. Onze nieuwe duurzame tuinbonenverwerkingsfabriek gaat ons helpen een actieve rol te spelen in de verschuiving van dierlijke naar plantaardige ingrediënten.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Graag laten wij ons inspireren door andere Zuidasbedrijven met dezelfde groene ambities. Door samen over onderwerpen na te denken, kunnen we een grotere impact maken op onze gemeenschap.