MAIN Energie

MAIN Energie is participant van Green Business Club Twente. Voor Green Business Club Twente adviseert Robin Wessels de participanten over energievraagstukken.

MAIN Energie onderscheidt zich op een aantal punten van andere energieleveranciers. Zo heeft iedere klant bij ons een persoonlijke accountmanager die direct bereikbaar is voor vragen over energiezaken. Natuurlijk doen wij meer dan alleen energie leveren. Zo bieden wij onder andere diensten aan die onze klanten inzicht en grip geven op hun energieverbruik. Waardoor u onnodig energieverbruik kunt tegengaan.

Als ondernemer heeft u ook steeds vaker te maken met toenemende en voortdurend veranderende energiewetgeving vanuit de overheid. Zo is recentelijk de informatieplicht van kracht geworden. Dit betekent dat alle bedrijven met een verbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar energiebesparende maatregelen moeten treffen. Wij inventariseren voor u welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn met het oog op de informatieplicht en hoe panden verder kunnen worden verduurzaamd. Grote organisaties en bedrijven moeten ook elke vier jaar een onafhankelijke energie-audit (EED) laten uitvoeren en rendabele maatregelen implementeren. Een energie-audit is een systematische procedure waarbij informatie verzameld wordt over het huidige energieverbruiksprofiel en worden mogelijkheden voor kosteneffectieve energiebesparing gesignaleerd en gekwantificeerd.