Loyens & Loeff

Loyens & Loeff is een groot, internationaal advocatenkantoor, dat haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Zorg voor onze mensen, de samenleving en een verantwoorde leef- en werkomgeving hoort bij een professionele organisatie als de onze.

Waarom is Loyens & Loeff participant geworden van de Green Business Club Zuidas?
Loyens & Loeff is founding partner van Green Business Club Zuidas. De samenwerking met andere ‘bewoners’ van de Zuidas sluit aan bij onze visie dat duurzaam ondernemen de grenzen van het kantoorgebouw overstijgt.

Green Business Club Zuidas biedt in de eerste plaats de mogelijkheid om best practices te delen en verder te ontwikkelen tot hoge standaard. Daarnaast voorziet zij in de mogelijkheid om waar mogelijk gezamenlijk op te trekken in projecten die in samenwerkingsverband tot betere resultaten leiden, met als doel een duurzame Zuidas.

Wat doet Loyens & Loeff op het gebied van duurzaamheid?
Onze kantoren in Amsterdam en Rotterdam zijn milieuvriendelijk gebouwd. Ons kantoor in Amsterdam beschikt over een innovatief en energiebesparend klimatologisch systeem waarbij gebruik gemaakt wordt van het grondwater om het gebouw energiezuiniger te koelen en te verwarmen. Ook ons kantoor in Rotterdam maakt gebruik van koude-/warmteopslag en heeft een energiezuinig ventilatiesysteem. Hierdoor is het kantoor in Rotterdam CO2-neutraal.

Loyens & Loeff brengt regelmatig haar CO2-footprint in kaart en waar mogelijk wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd. Compensatie vindt plaats via een deskundig bureau, dat daarvoor duurzame energieprojecten selecteert die CO2-uitstoot terugbrengen en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de lokale bevolking en regio.

Daarnaast besteedt Loyens & Loeff aandacht aan het terugbrengen van energie- en papierverbruik, het terugdringen van vlieg- en (fossiele brandstof) autoverkeer en de inkoop van milieuvriendelijke producten.

Met onze kennis en expertise willen wij een substantiële bijdrage leveren aan verschillende goede doelen. Loyens & Loeff verricht regelmatig pro bono-werk voor onder andere Human Rights Watch, Cliniclowns, de Dierenbescherming, KWF Kankerbestrijding, De Nederlandse Opera, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nationale Ballet, Terre des Hommes, het Rijksmuseum en War Child.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Projecten blijven opzetten en uitvoeren die in samenwerkingsverband tot betere resultaten leiden, met als doel een duurzame Zuidas.