Irado

Waarom is Irado participant van Green Business Club Waterweg?
Irado gaat en staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat betekent dat we verstandig omgaan met schaarse bronnen op het gebied van mens, milieu en maatschappij. Als specialist op het gebied van circulair beheer van afval- en herbruikbare grondstoffen zijn we bij Irado vanzelfsprekend dagelijks bezig met duurzaamheid. En bij alles wat we doen houden we rekening met de gevolgen voor mens, milieu en maatschappij. Dat heet in officiële termen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maar wij noemen het gewoon betrokkenheid. Alleen door betrokken te zijn bij de omgeving waarvan je deel uitmaakt en je verantwoordelijkheid daarin te nemen, kan je echt succesvol zijn.

Wat doet Irado al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Bij Irado werken we samen met ondernemers, gemeenten, inwoners, leveranciers en stakeholders aan een mooie en duurzame leefomgeving. Dit doen we onder meer door het inzetten van afvalcoaches, emmisievrij inzamelen van afval in winkelgebieden, winnen van groen gas uit nascheiding van afval en zorgen we samen met kringloopwarenhuis Het Goed dat materialen hergebruikt worden. In ons regionaal sorteercentrum ontmantelen we door middel van arbeidsparticipatie oude elektrische apparaten om ze geschikt te maken voor verdere recycling. We zijn trots op onze medewerkers en zorgen voor persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. Dit doen we bijvoorbeeld door het uitvoeren van leerwerktrajecten, taallessen en begeleiden van onze medewerkers in een vitale levensloop. We realiseren een duurzame mobiliteit doordat onze elektrische voertuigen rijden op stroom die is opgewekt door onze zonnepanelen en zamelen we in met voertuigen die rijden op groen gas wat we uit afval hebben gewonnen.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Waterweg hierbij helpen?
GBC Waterweg kan helpen met het verbinden van mensen en organisatie die het verschil willen maken. Zo ontstaat er een samenwerking waarbij het kennis, inzicht en enthousiasme voor duurzaam en betrokken ondernemen toeneemt en er stappen worden gemaakt die er toe doen.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid bij Green Business Club Waterweg?
Het is onze passie om samen met onze relaties te werken aan een mooiere wereld. Door te verbinden, te inspireren en vooral door te doen kunnen we met elkaar het verschil maken. Wij gaan ervoor om zoveel mogelijk bedrijven en organisaties in onze regio te helpen met afvalvrij ondernemen. Zo helpen we iedereen in onze leefomgeving naar een betrokken en circulaire economie en gaan we voor een afvalvrije wereld. Want de buitenruimte is de huiskamer van ons allemaal!