Integra Klimaatplafonds B.V.

Integra Klimaatplafonds B.V. is een echt Zaans familiebedrijf en produceert metalen (klimaat) plafondsystemen en accessoires voor metalen plafonds. Daarnaast verzorgt Integra ook de complete levering, bouwbegeleiding en montage van de klimaatplafonds. Vanuit Westzaan doet Integra alle projecten in Nederland, maar levert ook aan projecten in Europa en Aziatische landen.

Wat doet Integra Klimaatplafonds B.V. op het gebied van duurzaamheid?
Met onze klimaatplafonds kun je door middel van straling zeer energiezuinig verwarmen en koelen. Duurzaamheid zit dus al in de kern van het product. Maar we kijken verder dan dat. Denk bijvoorbeeld aan de materialen die we gebruiken voor het product, we zijn continu aan het kijken hoe dat duurzamer kan. Onze producten bestaan voor een groot deel uit aluminium en staal. Dat is voor een gedeelte gerecycled materiaal. Dat recyclen is belangrijk, want ook wij hebben te maken met schaarste van grondstoffen en tegelijkertijd een grote vraag vanuit de markt.
Ook voor het poedercoatingproces kijken we kritisch: welke materialen zitten hierin? Zijn die schadelijk voor milieu en gezondheid? Al sinds 2012 werken wij eraan om dit proces volgens de principes van cradle-to-cradle in te richten.
Bij een grote klant loopt momenteel nog een leuk, andersoortig duurzaam project. Daar wordt van afgedragen spijkerbroeken isolatiemateriaal gemaakt! Het mooie is dat de klant zelf een groot deel van de spijkerbroeken aanlevert. Die vragen ze bijvoorbeeld bij personeelsleden op.

Waarom is Integra Klimaatplafonds B.V. participant geworden van GBC Zaanstad?
Wij willen graag leren van andere bedrijven in de Zaanstreek. Bijvoorbeeld op het gebied van logistiek: elektrisch rijden is duur en bovendien is er krapte op het elektranet. Hoe doen andere bedrijven dat?
Daarnaast brengen wij ook veel kennis en ervaring naar de club. Vanzelfsprekend over het duurzaam verwarmen en koelen van je pand. Maar ook daar voorbij: wij werken al ruim tien jaar aan het verduurzamen van onze materialen. In die tien jaar hebben wij een hoop gezien en geleerd. Die kennis en expertise delen we graag om zo de duurzame transitie in Zaanstad te helpen versnellen!